Vest: Neki novi bolji dani Radničkog. Prioritet rad sa mladima i ulaganje infrastruktura

Neki novi bolji dani Radničkog. Prioritet rad sa mladima i ulaganje infrastruktura

Neki novi bolji dani Radničkog. Prioritet rad sa mladima i ulaganje infrastruktura

Duži niz godina najstarije sportsko društvo u Koceljevi suočava se sa rezultatskom krizom.

FK “Radnički” se trenutno nalazi u međuopštinskoj ligi Pocerina gde je prošlog vikenda na startu prvenstva poražen na svom terenu od ekipe iz Trbušca.

Prema rečima predsednika kluba u ovoj sezoni u “Radnički” su vraćeni svi igrači sa teritorije opštine. Na okupu ih je oko 30 a samo jedan od njih nije iz tamnavskog kraja, ali je već godinama u klubu pa ga, kako kaže, smatraju za domaćeg fudbalera.

FK “Radnički” svestan je da je budućnost kluba u rukama najmlađih te je zato rukovodstvo akcenat stavilo na rad sa mlađih selekcijama, na obnavljanje omladinskog pogona.

–Od zimskog prelaznog perioda, od februara, pokrenuli smo omladinski pogon koji nam je bio u lošem ili tačnije rečeno, u katastrofalnom stanju. Nebojša Živanović imenovan je za trenera mlađih kategorija i za koordinatora celog omladinskog pogona. Počeli smo sa desetak malih fudbalera, ali se situacija polako menjala na bolje. Dolazilo je jedno po jedno dete i sada ih već ima oko 75. Reč je o četiri selekcije i od ove godine ćemo, posle dužeg vremena, ponovo imati omladinske selekcije u takmičarskom pogonu. Takmičiće se selekcije pionira i petlića, dok će deca uzrasta od 15-17 godina biti priključena seniorskom timu jer, na žalost, ne postoji omladinska selekcija u našem regionu već samo savezni rang gde mi nismo u mogućnosti zbog finansijskih troškova da ispoštujemo omladinsku ligu Srbije- objašnjava Nemanja Petrović.

U “Radničkom” su svesni činjenice da svaki klub može da funkcioniše isključivo ukoliko ima omladinski pogon, pa ako njega nema, nema ni budućnosti kluba. Zato im je njegovo obnavljanje  i temeljan rad sa decom na prvom mestu.

Njihovu želju da se najpre omasove te  selekcije a potom i da se ozbiljno radi sa najmlađim fudbalerima prepoznale su kompanije, firme i roditelji pa je i njihova podrška došla u pravo vreme.  Stigle su garniture dresova, majice, lopte i ostali rekviziti, mreže i sve što je važno za kvalitetan trenažni proces.

Neki novi bolji dani Radničkog. Prioritet rad sa mladima i ulaganje infrastruktura-0

Gotovo decenijama nije bilo ozbiljnijih ulaganja na terenu kluba. Sadašnje rukovodstvo je uređenje i ulaganje u infrastrukturu postavilo kao jedan od ključnih prioriteta.

–Prvenstveno smo počeli da radimo na rasveti terena jer smatramo da je to neophodno kako bi smo mogli da organizujemo neometan trenažni proces  u periodu kada su dani kraći. Deca su u toku dana u školi i treninge je moguće imati u popodnevnim satima. Ali, onda nailazimo na problem neosvetljenog terena i sada smo na putu da to promenimo i prilagodimo našim potrebama. Osim deci, to će mnogo značiti i seniorskom timu čiji članovi takođe imaju radne obaveze u toku dana i odgovaraju im treninzi u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim satima. Uvođenje rasvete će u budućnosti omogućiti i održavanje nekih turnira...Imamo i obećanje od lokalne samouprave da će nam obezbediti građevinski materijal za nove tribine, jer su sadašnje stare skoro 40 godina. Na te dve stvari je stavljen prioritet da se urade do zimskog perioda- kaže predsednik kluba i otkriva da je u planu i zalivni sistem.

Do sada su uređene kućice za rezervne igrače, golovi, pomoćni golovi kao i oni za omladinski pogon. Stigle su i nove mreže od prijatelja kluba.

–Činjenica je da samo zajedničkim snagama celokupne zajednice možemo da podignemo “Radnički” i vratimo ga na staze stare slave- smatra Petrović.

Ono što je od početka veliki nedostatak terena koceljevačkog kluba jesu svlačionice. U klubu ističu da bi njihova izgradnja, uz ostale radove koji su u toku, sadašnji teren pretvorila u pravi stadion, te da to zaslužuje Koceljeva ali, pre svega, klub koji ima tradiciju dugu skoro devet decenija.

–Klub koji je osnovan 1937.godine, nastarije je sportsko društvo u našem kraju. Zaslužuje svakako da na svom terenu ima svoje svlačionice. A osim tih infrastrukturnih nedostataka moramo istaći da nije na ponos klubu sa takvom i tolikom tradicijom da bude u sadašnjem rangu takmičenja i da ima dugogodišnju rezultatsku krizu. Zato su naši prioriteti, kao što rekoh, ulaganje u podmladak i u infrastrukturu, pa da damo sve od sebe da se “Radnički” vrati tamo gde zaista pripada, a to je neki zonski stepen takmičenja- zaključio je Petrović.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar