Vest: Ne okreći glavu, BUDI HUMAN!

Ne okreći glavu, BUDI HUMAN!

Ne okreći glavu, BUDI HUMAN!

Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 Čibutkovica, odlučili je da se angažuje i oko humanitarne akcije za Gavrilovu pobedu.

Pored male Jovane i Petra Batričevića, za koje se i dalje prikuplja novac za lečenje, humanitarna organizacija i njihov predstavnik Vlada Radosavljević, prihvatili su da pomognu i malom Gavrilu u njegovoj životnoj borbi. 

- "Prihvatili smo da pomognemo Gavrilu, koliko budemo u mogućnosti. Svakim danom, sve više ljudi želi da se priključi i pomogne. Još jednom, ispred humanitarne organizacije, želim da se zahvalim humanim ljudima koji podržavaju humanitarne organizacije od samog početka. Hvala Vam!" - rekao je administrator humanitarne organizacije Vlada Radosavljević.

Da se podsetimo, Gavrilo je rođen 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa 5 meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je  dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Terapija postoji ali  zbog same cene, Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo i primi istu.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

 Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000844014-95

 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar