Vest: Najavljen festival na Ub-u

Najavljen festival na Ub-u

Najavljen festival na Ub-u

13. REPASSAGE FEST od 1. do 11. novembra! 

Repassage fest je pozorišni festival u organizaciji opštine Ub i Ustanove za kulturu i sport "Ub" na kome nastupaju najbolja amaterska pozorišta sa prostora bivše SFRJ.

Najavljen festival na Ub-u-0

Pozorišni festival je osnovan 2007. godine i posvećen je dvojici velikana pozorišne umetnosti rođenih na Ubu Radomiru Raši Plaoviću, nekada prvaku Narodnog pozorišta u Beogradu, čiji je glumački dar publika širom zemlje pozdravljala ovacijama, i Aleksandru Aci Popoviću, jednom od najboljih posleratnih srpskih dramskih pisaca.

Osnovni cilj Festivala je ponovo zbliživanje bliskih kultura regiona i brisanja granica, bar što se umetnosti tiče, a pre svega, skretanje pažnje šire javnosti, posebno medija, na trajno i neprolazno delo dvojice umetnika, poniklih u našoj sredini, a reprezentuju stubove kulture naše države.

U takmičarskom delu učestvuje šest najboljih amaterskih pozorišta regiona sa pobedničkim ostvarenjima, a kao sastavni deo Festivala je i Okrugli sto kritike, koji se održava posle svake odigrane predstave. Umetničke domete predstava i glumaca ocenjuje stručni žiri, sastavljen od teoretičara, stvaraoca i poznavaoca pozorišne umetnosti (u posebnom prilogu).

Festival prati i bogat prateći program (izložbe, promocije knjiga, tribine), a u okviru manifestacije organizuje se i Veče dobitnika nagrade „Raša Plaović”. Prestižnu glumačku nagradu zajednički dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu i Opština Ub i festivalskoj publici na Ubu predstavilo se nekoliko laureata tog priznanja: Nikola Ristanovski, Vojin Ćetković, Boris Komnenić, Nataša Ninković i Milan Gutović.

Komplet ulaznice za sve predstave iznosi 1000 dinara! Rezervacija u inbox ili na telefone 014/411-111 i 064/8160751. Za sindikate i grupe popust!

 Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici ! 



Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar