Vest: Načelnik okruga u poseti Koceljevi

Načelnik okruga u poseti Koceljevi

Načelnik okruga u poseti Koceljevi

U okviru redovnih aktivnosti, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac posetio je koceljevačku opštinu.                                                                                                                   

Tom prilikom sastao se sa rukovodstvom ove lokalne samouprave. U razgovoru sa Dušanom Ilinčićem i njegovim saradnicima bilo je reči o aktuelnim temama funkcionisanja ove opštine kao i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u tamnavskom kraju. Nakon toga načelnik je posetio izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Mića Stanojlović” u Donjem Crniljevu i uručio sportsku opremu za učenike od prvog do četvrtog razreda ove škole. Kroz ovu donaciju obezbeđena su dva gola za mini rukomet, četiri rukometaške i dve fudbalske lopte.                                                                                                                                                         

Za samo jednu deceniju koceljevačka opština je uspela da izgradi tri sportske sale, a do 2010.godine osim otvorenih terena nije bilo ni jednog zatvorenog prostora za realizaciju časova fizičkog vaspitanja niti bavljenja dvoranskim sportovima, sem  improvizovanih sala, poput spojenih učionica u školama ili hladnjače u nekadašnjem “Voćaru”.                                                                                                                                                                     

Sportsku salu najpre su dobili građani sedišta opštine. Potom, gotovo istovremeno sa salom u Kamenici, 2019.godine počinje da se gradi i sala u Donjem Crniljevu, u izdvojenom odeljenju OŠ “Mića Stanojlović”. Objekat je povezan sa samom zgradom škole i predviđen za treniranje i održavanje većine dvoranskih sportova, poput odbojke i košarke. Vrednost investicije, čija je ukupna površina skoro 470 metara kvadratnih, iznosi oko 30 miliona dinara, a osim samog sportskog terena objekat ima muške, ženske i nastavničke svlačionice, prostoriju za pomoćne rekvizite i sprave.   


 Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici ! 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar