Vest: Na književnoj olimpijadi treće mesto za Mateju

Na književnoj olimpijadi treće mesto za Mateju

Na književnoj olimpijadi treće mesto za Mateju

 

Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz književnosti učenik sedmog razreda OŠ “Mića Stanojlović” iz Koceljeve Mateja Bojić osvojio je treće mesto.                           

Krajem aprila meseca u Sremskim Karlovcima okupilo se 215 đaka iz cele zemlje i u izuzetno brojnoj i kvalitetnoj konkurenciji Mateja je sakupio 18 od 20 bodova što je bilo dovoljno za  zauzimanje treće pozicije.                                                                               

–Zaista je prelep, predivan osećaj biti treći u Srbiji. Uvek se očekuje, ako se radi dobro i ako se temeljno prelazi gradivo iz svih dosadašnjih godina, da to na kraju da određeni rezultat. I dalo je. Za ovo takmičenje nije moguće pripremiti se za mesec ili dva. Potreban je kontinuirani rad, a u poslednjih nekoliko meseci smo moji drugari i ja sa nastavnicom prelazili gradivo intenzivnije, pročitali tekstove, prelazili pojmove. To je jedan ozbiljan rad- priča Mateja svoje utiske dodajući da zadaci nisu bili laki, ali da je sve lakše kada se na vreme nauči.                                                                                       

–Naći se na ovakvom takmičenju je već uspeh, a rezultat koji su postigli naši učenici govori o temeljnom radu, ljubavi đaka prema knjizi i čitanju kao i nastojanju da se stečno znanje pokaže u najboljem svetlu. Od maksimalnih 20 bodova Mateja Bojić je osvojio 18, što je bilo dovoljno za treće mesto, dok je njegova drugarica iz odeljenja Tamara Panić postigla dobar rezultat i sa 16 bodova zauzela peto mesto. Kad se spoje želja, volja, odlučnost, kontinuirani i predani rad, rezultati retko izostanu- smatra profesorka srpskog jezika i književnosti Tatjana Jeremić.                                                   

Mateja voli da čita i član je “Čitalačkog maratona”, ponovo pokrenutog u toku ove školske godine. Piše poeziju, učestvuje u radu dramske i literarne sekcije. Omiljeni predmet mu je srpski jezik. Odličan je đak sa svim peticama. Pored brojnih nastavnih i vannastavnih aktivnosti uvek ima vremena za druženje sa vršnjacima, za rekreativno bavljenje fudbalom i košarkom.                                                                                         

Kaže da se u okviru redovne nastave stiču određena znanja ali da su za dodatna saznanja važne vannastavne aktivnosti, te da tu veliku ulogu igra podrška nastavnika spremnih da ulože dodatni rad, trud i svoje vreme kako bi odgovorili na zahteve đaka.   

–Najveći ponos OŠ “Mića Stanojlović” Koceljeva su naši učenici. Vredne nagrade koje osvajaju na mnogobrojnim takmičenjima plod su nesebičnog zalaganja, kako samih učenika tako i nastavnika. Samo ove godine plasirali su se na Republička takmičenja iz različitih oblasti, što dovoljno govori o kvalitetu nastave u našoj školi. Radujemo se svakom njihovom uspehu- poručila je direktorka ove osnovne škole Sonja Popović.       

Mateja je, napominje, izuzetno savestan i svestran učenik koji ima veliki spektar interesovanja.                                                                                                                     

-Veoma smo ponosni na njega zbog osvajanja trećeg mesta na republičkom takmičenju i zahvalni što je na najbolji način promovisao svoju školu- poručila je direktorka koceljevačke osnovne škole. 

U koceljevačkoj osnovnoj školi osim obrazovne, veliku pažnju posvećuju i vaspitnoj ulozi škole u želji da svoj deci pruže što je moguće više mogućnosti za razvijanje ličnih interesovanja.                                                                                                                     

–Ove školske godine u našoj školi otvoreno je izdvojeno odeljenje niže muzičke škole “Petar Stojanović” iz Uba. I tu smo bili vrlo uspešni i osvajali nagrade na festivalu. Na konkursu “Krv život znači” naša učenica osvojila je prvo mesto i vrednu nagradu. Kroz veliki broj vannastavnih aktivnosti kao što su folklorna, odbojkaška i šahovska sekcija trudimo se da spojimo tradiciju i budućnost i deci ponudimo najrazličitije kvalitetne sadržaje- ističe Popović.                                                                                                   

Prema njenim rečima osim podrške nastavnika, uloga roditelja i njihova saradnja sa školom je neizostavan uslov za postizanje velikih rezultata, pravilno usmeravanje dece, negovanje i razvijanje njihovih talenata.                                

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar