Vest: "Miholjski susreti sela" za vikend u Koceljevi

"Miholjski susreti sela" za vikend u Koceljevi

U saradnji lokalne samouprave i Ministarstva za brigu o selu u Koceljevi će predstojećeg vikenda biti organizovani "Miholjski susreti sela".

Ova manifestacija ima za cilj okupljanje meštana sela, očuvanje tradicije i podizanje svesti mlađih žitelja o značaju porodičnih vrednosti.

Prema rečima organizatora, predviđeno je da se održe sportska takmičenja mesnih zajednica u kojima će učestvovati svih 17 sela u brojnim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, nadvlačenja konopca, skoka u dalj, malog fudbala, odbojke, šaha, nadvlačenja klipka...

Osim odraslih, nadmetaće se i deca i mladi , od predškolskog uzrasta do srednjoškolaca.

-Manifestacija će biti održana u subotu sa početkom u 11 časova u opštinskom parku i crkvenoj porti u Koceljevi. S obzirom na veliki broj učesnika i obim igara koje treba sprovesti, predviđeno je da se takmičenja završe oko 17 časova, dok je za večernje sate predviđen koncert narodne muzike sa početkom u 19 sati- ističu organizatori.

"Miholjski susreti sela" za vikend u Koceljevi-0

Pored sportskih nadmetanja u tradicionalnim ali i savremenim igrama i zabavnog programa, svaka mesna zajednica imaće priliku da prezentuje  i svoja gastronomska umeća.

Koceljevačka opština jedna je od 95 lokalnih samouprava u kojima se organizuju "Miholjski susreti sela", manifestacija koje će, kako procenjuju u nadležnom ministarstvu ove godine u našoj zemlji okupiti oko 200 hiljada ljudi. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar