Vest: KUD "Braća Nedić" ponovo na daskama koje život znače

KUD "Braća Nedić" ponovo na daskama koje život znače

KUD

Dana 14.06.2021. godine održan je koncert Kulturno-umetničkog društva „Braća Nedić“ iz Osečine sa početkom u 18h u Velikoj sali Narodne biblioteke Osečina.

Koncert su otvorili igrači prvog ansambla KUD-a „Braća Nedić“ igrama iz Šumadije, koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

    

Uvaženo sveštenstvo, predstavnike lokalne samouprave, prijatelje i sve goste koncerta ispred opštine Osečina pozdravio je predsednik Skupštine opštine Osečina, profesor Svetozar Gačić koji je tom prilikom izrazio zahvalnost organizatorima i rukovodstvu KUD-a na velikom radu i trudu da okupe što veći broj igrača čuvajući našu tradiciju, veru i srpske običaje.

Članovi Kulturno-umetničkog društva „Braća Nedić“ nastupali su u tri starosne grupe predstavljajući se igrama iz svih krajeva Srbije, ali i okruženja. Veliki broj igara obeležili su razni običaji, narodna nošnja i pesma.

    

Najveće simpatije publike dobili su članovi najmlađe grupe igrama zadovoljstva gde su pokazali veliku ljubav prema folkloru, boreći se sa koracima kroz čitavu igru. 


„Šarenolikost narodne nošnje, sjaj svečanih kostima pojedinih koreografija ne bi činila večerašnju scenu da nije ljudi velikog srca našeg malog mesta Osečine, naših sponzora“, istakla je predsednica Kulturno-umetničkog društva „Braća Nedić“ gospođa Miljana Kostić, koja je tom prilikom uručila zahvalnice sponzorima, članovima Upravnog odbora, prijateljima društva.

  

„Veliku ulogu našeg KUD-a ima orkestar društva koji je sve vreme uz razigrane i rasprevane članove učinio koncert još lepšim i veselijim. Moram da kažem da sam jako ponosna na sve članove orkestra, izuzetne muzičare koji svoje slobodno vreme provode kod nas u društvu i prate naše igrače i time doprinose da imamo veliki broj igara na sceni“, rekla je predsednica nakon podele zahvalnica članovima orkestra. 


Specijalan gost koncerta bio je čovek iz Podgorine, sjajnog glasa, bogate muzičke karijere, svima poznat, Živojin Žoja Simić. Publiku je zabavio jednom od svojih 70 pesama, numerom Ima jedno mesto drago srcu mom i pesmom Jedina moja. Obostrano zadovoljstvo obeležili su gromoglasni aplauzi publike i Žojine reči zahvalnosti što je imao čast da upotpuni jedan ovakav kulturni dogadjaj.

Kraj koncerta obeležilo je jedno zajedničko narodno kolo igrača i publike.


(Izvor: podgorac.info)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar