Vest: Klubovi učenja za dostupnije obrazovanje

Klubovi učenja za dostupnije obrazovanje

Klubovi učenja za dostupnije obrazovanje

U okviru projekta “Premošćavanje digitalnog jaza za najugroženiju decu Srbije” a u cilju podrške đacima u učenju, u OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi već godinu dana postoje i funkcionišu Klubovi učenja. Najpre je na ovaj način obavljen deo pripremne nastave a od ove godine u njima se realizuju i ostali oblici nastavnog procesa.

Kako ističe rukovodstvo ove obrazovne ustanove u matičnoj školi opremljen je i renoviran novi kabinet tehnike i tehnologije koji je namenjen za ove časove dok će u ostalim osmorazrednim školama oni biti obavljani u kabinetu za informatiku.

U okviru projekta škola je dobila i značajan broj tableta koji će se koristiti u realizaciji ovih časova. Nastavnicima je omogućeno da koriste kabinete i resurse projekta u okviru pripremne nastave za učenike osmog razreda ali i za realizaciju svih ostalih, kako nastavnih, tako i vannastavnih aktivnosti u svim razredima, čak i kao podršku đacima u izradi domaćih zadataka.

-Naša škola je odlično opremljena digitalnim sredstvima. Verujemo da će nastavnici iskoristiti i ovaj vid podrške kvalitetu nastave i da će maksimalno koristiti sve resurse kojima škola raspolaže kako bi dodatno motivisali učenike i učinili im nastavu zanimljivijom- rekla je direktorka škole Sonja Popović.

Đaci podržavaju sve vidove inovacija u nastavi i smatraju da je časove i njihov sadržaj potrebno prilagoditi današnjem vremenu, te da je dosadašnji način predavanja gradiva prevaziđen. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar