Vest: Kako napraviti domaće aromatizovano vino?

Kako napraviti domaće aromatizovano vino?

Kako napraviti domaće aromatizovano vino?

Kako se proizvodi taj čuveni Bermet?

Svaki vinar ima neki tajni sastojak, ali možemo reći da veliki broj vinara ima klasični pristup.

Potrebno je obezbediti sud sa velikim otvorom, da možete slagati potrebne sastojke, zapremine 100 litara.

Počnite da ređate grožđe na dno i dodajte pelin (samo deo od ukupno 120 grama), ponovo red grožđa pa suve smokve (deo od ukupno 200 grama), opet red grožđa i deo plemenite kičice (od ukupno 80 grama). Nastavite stavljati redove grožđa i dodajte ukupno 30 grama kore limuna, 40 grama kore narandže, 15 grama cimeta, 5 grama klinčića, 100 grama oštre gorušice, 8 grama korijandera, 5 grama klinčića.Možete i vi dodati nešto što je po vašem ukusu. Neko dodaje malo rena.

Sve to zalijte crvenim vinom od prošle berbe i ostavite da sporo fermentira. Vršite pretakanja i na kraju ulijte u flaše i uživajte u Vašem bermetu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

(Bolja zemlja)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar