Vest: Jovana Janković zadužila dres Uba

Jovana Janković zadužila dres Uba

Jovana Janković zadužila dres Uba

Bivša trofejna reprezentativka posle 14 godina ponovo na domaćoj klupskoj sceni.

Jovana Janković, poznatija kao Vesović, 36-godišnji primač servisa, kolekcionar medalja (bronza sa SP 2006, zlato i srebro sa EP, dva zlata iz Evrolige, bronze sa Gran prija...), posle 14 godina ponovo će igrati u Superligi Srbije. Popularna „Ves“, „čuvena devetka“ plavih, u sezoni 2023/24 nosiće dres Uba!

Posle odlaska iz rodnog Užica i tabora Jedinstva, potom i šampionskog Poštara 064, Jovana je promenila 14 klubova i devet zemalja. Od švajcarskog Volera i premijere u inostranstvu, bila je udarna igla rumunskih Dinama iz Bukurešta, Konstance, Albe iz Blaža. U Turskoj je u agendu „stavila“ četiri kluba, Čanakale, Manisu, Anakent, Adam Volejbol, nosila je i dres italijanske Modene, grčkog Olimpijakosa, Telekom Bakua iz Azerbejdžana, poljskog Kaliža. Iz Mađarske – Svetog Benedikta, stiže pravo u tabor finaliste za šampionsku krunu i osvajača Superkupa Srbije.

- Ima novina, 99 odsto smo završili posao i ugovor sa Jovanom Janković. Mislim da će biti jasnije ako kažem Vesović – zadovoljno je potvrdila Marijana Boričić, trener Uba.

Izvor: Žurnal Foto: Žurnal



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar