Vest: Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Programom dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu (u daljem tekstu: Program) utvrđeni su ciljevi Programa, subjekti koji mogu da konkurišu, namena sredstava, uslovi za učešće na konkursu, procedura dodele bespovratnih sredstava kao i način korišćenja bespovratnih sredstava.
Seoska kuća sa okućnicom se u smislu ovog Programa smatra kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću. Mladi poljoprivrednik/ca u smislu ovog Programa je fizičko lice starosti do četrdeset pet godina života, koje nije u bračnoj zajednici, živi na selu i bavi se poljoprivredom.
Bračnim parom se u smislu ovog Programa smatra bračna zajednica supružnika, odnosno zajednica života žene i muškarca, koja je uređena Porodičnim zakonom („Službeni glasnik RS“ 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015).
Vanbračnim partnerima se u smislu ovog Programa smatraju muškarac i žena koji se nalaze u vanbračnoj zajednici. Vanbračna zajednica je trajnija zajednica života žene i muškarca, između kojih nema bračnih smetnji, uređena Porodičnim zakonom („Službeni glasnik RS“ 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015).
Samohrani roditelj u smislu ovog Programa jeste roditelj koji sam vrši roditeljsko pravo jer drugi roditelj nepoznat ili je drugi roditelj umro ili je potpuno lišen roditeljskog prava, odnosno poslovne sposobnosti, a sve u skladu sa Porodičnim zakonom („Službeni glasnik RS“ 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015).

Opšti cilj Programa je smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima Republike Srbije, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Svi zainteresovani se mogu javiti u Opštinsku upravu Osečina za više informacija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!


(Izvor: podgorac.info )

Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar