Vest: Izložba Selmana Trtovca

Izložba Selmana Trtovca

Izložba Selmana Trtovca

U galeriji Narodne biblioteke Osečine biće svečano otvorena izložba Selmana Trtovca, "Crteži", u petak, 26. novembra u 12:30 časova. Izložba će biti otvorena do 10.01.2022. godine.

Selman Trtovac pripada generaciji umetnika koji su tokom 1990-ih godina artikulisali svoj umetnički jezik u Beogradu i inostranstvu. Početkom 90-ih bio je aktivan u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Godine 1993. prelazi u Diseldorf, gde u klasi umetnika Klausa Rinkea nastavlja svoj umetnički razvoj. Obrazovanje stečeno na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, koje je podrazumevalo sistematično bavljenje klasičnim medijima i njihovom likovnom problematikom, poslužilo je kao temelj za nastavak školovanja na Likovnoj akademiji u Diseldorfu koja se programski naslonila na iskustva savremene umetnosti 60-ih i 70-ih.

Postavku izložbe čini izbor najnovijih radova autora kojima nastavlja svoja ranija istraživanja u oblasti savremenog crteža. Impresije autora transponovane su kroz asocijativni i apstraktni pristup, gestualnim, kratkim i dinamičnim potezima.

Ulaz je slobodan uz poštovanje epidemioloških mera!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !






Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar