Vest: Izložba "50 godina aerozagađenja u Valjevu"

Izložba "50 godina aerozagađenja u Valjevu"

Izložba

Udruženje građana iRevolucija sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje izložbe pod nazivom "50 godina aerozagađenja u Valjevu" koja će se održati u subotu, 18. novembra, u Centru za kulturu Valjevo.

Izložba ima za cilj da obeleži pet decenija aerozagađenja u Valjevu, istražujući koncept koji seže unazad više odjednog veka.

Na izložbi će biti predstavljeni nalazi i podaci do kojih je iRevolucija došla, sa posebnim fokusom nanedoumice oko nastanka aerozagađanje, mita brane Stubo Rovni, legende naselja Kolubara dva, ali i stvarnosti HKKrušika, i drugih ključnih tačaka u Valjevu.

Rezultati istraživanja koja se odnose na aktivnosti Svetske zdravstveneorganizacije, u poređenju sa saznanjima lokalne zajednice, postaviće se pred javnost kako bismo zajednički sagledalistvarnost oko nas.

Najvažniji deo izložbe biće predstavljanje prvog monitoringa kvaliteta vazduha, koji datira iz sredine sedamdesetihgodina prošlog veka. Ova retrospektiva omogućiće posetiocima da bolje razumeju evoluciju aerozagađenja u Valjevui posvete pažnju potrebi za održivim rešenjima.

Ovaj značajan događaj nosi potpis udruženja građana iRevolucija, koje je tokom poslednjih četiri godine posvetilonapore istraživanju i prikupljanju važnih podataka.

Pozivamo sve građane Valjeva i ljubitelje kulture da se pridruže otvaranju izložbe I svojim dolaskom podrže naporeu istraživanju i značaju očuvanja životne sredine, pre svega, javnog zdravlja svih građana Valjeva.

Otvaranje izložbe počinje u 19 časova.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar