Vest: Imenovan lokalni savet roditelja

Imenovan lokalni savet roditelja

Imenovan lokalni savet roditelja

Svake godine skupština donosi rešenje o obrazovanju i imenovanju Lokalnog saveta roditelja opštine Koceljeva koji čine predstavnici Saveta roditelja svih vaspitno obrazovnih ustanova sa područja lokalne samouprave.

Novoimenovani članovi ovog saveta na mandat od godinu dana su Kristina Savić, predstavnica PU “Poletarac”, Ivana Đaković iz OŠ “Mića Stanojlović” i Vesna Bošković, predstavnik roditelja Srednje škole.

Zamenici su Ivana Radosavljević, Ivana Pantelić i Jasmina Terzić.

–Članovi Lokalnog saveta imenuju se svake godine. Tačno se definiše šta je njegov zadatak. Ono što im je jedna od obaveza i što je predočeno to je da Lokalni savet roditelja ima obavezu da dva puta godišnje izveštava Skupštinu Opštine o svom radu. To do sada nije bila praksa, ali će se u buduće to promeniti- naglasio je Miodrag Tadić, načelnik nadležnog odeljenja u opštinskoj upravi.

Jedan od zadataka Lokalnog saveta je da daje mišljenja, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti učenika. Takođe, u njegovoj nadležnosti je praćenje i razmatranje mogućnosti unapređivanja jednakog pristupa, dostupnosti i mogućnosti obrazovanja i vaspitanja za decu, sprečavanje socijalne isključenosti učenika iz ugroženih i osetljivih grupa.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar