Vest: Hrabre odbojkašice ipak pretrpele poraz

Hrabre odbojkašice ipak pretrpele poraz

Hrabre odbojkašice ipak pretrpele poraz

Odbojkašice Uba na svom terenu poražene su od ekipe Hemik Police u drugom kolu grupe E Lige šampiona rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 18:25, 25:20 i 25:16.

Od početka utakmice su Ubljanke pokazale veoma hrabru igru, bile su rasterećene i uživale su u svakom poenu. U prvom setu su se sjajno držale, ali su posustale u samoj završnici u kojoj je do izražaja došao kvalitet Martine Lukašik.

Drugi period je protekao potpuno u znaku domaćih, koje su letele po terenu sa osmehom na licu i u takvom raspoloženju su izgradile visoku prednost - 17:7. Odlično je dirigovala igrom Ana Jakšić, a po njenim notama su svirale i sve ostale devojke. Hemik je u finišu smanjio zaostatak, ali nije uspeo da dođe do potpunog preokreta.


Hrabre odbojkašice ipak pretrpele poraz-0

Treći period je bolje počeo za domaće, ali su se gošće u najvažnijem trenutku izvukle iz nezgodne pozicije i okrenule meč na svoju vodenicu. Pobedu su overile u četvrtom setu u kome nije bila nikakve drame.

U domaćem sastavu koji je igrao bez kapitena Ljiljane Ranković, najbolja je bila nikolina Lukić sa 14 poena. Sara Pavlović je završila susret sa 12, a Ljubica kecman sa 10 poena. Sofija Medić je zabeležila devet.

Posle dva kola Ub ima dva poraza uz set količnik 1:6. Naredni rival za dve nedelje im je mađarska Niređhaza, protiv koje će imati lepu priliku da dođu i do prvih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Foto: Odbojkaški savez Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar