Vest: Gromoglasni aplauz za "Pljusak"

Gromoglasni aplauz za "Pljusak"

Gromoglasni aplauz za

U oviru pete takmičarske večeri 15. Repassage festa, regionalnog festivala najboljih amaterskih pozorišnih ansambala sa prostora nekadašnje Jugoslavije, sinoć su nastupili predstavnici Hrvatske.

Glumci Kazališta „Mika Živković“ iz Retkovca i Gradskog amaterskog kazališta Županja na sceni Doma kulture uspešno su dočarači koprodukcijsku predstavu „Pljusak“ Petra Petrovića Pecije, u režiji i adaptaciji Marka Sabljakovića.

U ovoj komediji u tri čina sve je u pokretu, i rekvizita i delovi dekora, a posebno glumci, koji su igrali precizno i ubedljivo, u furioznom tempu, koji u prvi plan stavlja pozorišnu igru. Od oduševljene publike su nagrađeni gromoglasnim aplauzom i salvom ovacija.

Posle izvođenja, održan je Okrugli sto kritike, gde su o ovom ostvarenju sa protagonistima razgovarali i svoje viđenje „Pljuska“ izneli članovi stručnog žirija: dramski pisac Željko Hubač (predsednik žirija i voditelj Okruglog stola), glumac i režiser Erol Kadić i glumac Zoran Ćosić. 

Po završetku Okruglog stola, v.d. direktora Kulturnog centra Ub Nemanja Jovanović je voditeljici županjskoj kazališta i glumici Snježani Puljić uručio zahvalnicu i prigodne poklone za učešće na 15. Repasaž festu.

Zdravko Šinjori, koji  u predstavi „Pljusak“ tumači lik Stojana, dobio je nagradu za glumačko ostvarenje večeri. Priznanje su mu uručili članovi žirija publike Duško Ašković, Tara Mitrović i Jovan Simeunović.



Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar