Vest: Fk "Radnički" prvak međuopštinske lige

Fk "Radnički" prvak međuopštinske lige

Fk

Posle skoro jedne decenije FK “Radnički” uspeo je da se vrati u Okružnu ligu iz koje je ispao 2012.godine. Ovogodišnju sezonu fudbaleri najstarijeg sportskog društva u tamnavskoj varoši završili su kao pobednici, na prvom mestu u Međuopštinskoj ligi i uspeli da se plasiraju u viši rang takmičenja.                                                                                                       

–Davne 1999.godine je zadnji put naš klub bio prvak jednog fudbalskog takmičenja i usled bombardovanja smo ušli u Srpsku ligu. U sezoni 2009/2010 ispadamo iz tadašnje Zone “Drina” i tada kreće sunovrat kluba. Tri sezone smo igrali u Mačvanskoj Okružnoj ligi i onda se opet dešava ispadanje i počinje višegodišnje tavorenje u Međuopštinskoj ligi. Međutim, nadamo se da je sve to iza nas i verujemo u novu, lepšu budućnost- poručuju iz kluba.                                                                                                                               

Čini se da je grupa entuzijasta, mladih ljudi, nekadašnjih igrača,  na čelu sa predsednikom Nemanjom Petrovićem, unela novu energiju, vratila veru i uspela da  napravi odličan rezultat.                                                                                                                                     

–Probali smo da još u toku jesenjeg dela prvenstva preokrenemo stvari ali nismo uspeli. Ipak, nismo odustajali nego smo pauzu iskoristili da napravimo strategiju, vidimo kakvi su izazovi pred nama, pojačali smo igrački kadar i to se najbolje videlo po tome što smo postigli 44 a primili samo osam golova- podseća Petrović i najavljuje ozbiljan rad u novom rangu takmičenja kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti i postigla rezultatska stabilnost.                                                                                                                                             

–Trudićemo se da zadržimo postojeće igrače  ali i dovedemo nova pojačanja. Osim stvaranja kvalitetnog tima veoma nam je važna i infrastruktura. Imamo urađen projekat čijom realizacijom bismo rešili pitanje svlačionica, osvetljenja, klupskog restorana, terase i svega onoga što je važno da jedan stadion poseduje- otkriva predsednik “Radničkog” i dodaje da  će klub potražiti pomoć gde god bude neophodno kako bi realizovao ovaj projekat i ispunio svoje ciljeve.  

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar