Vest: Fiskalni deficit ostaje isti

Fiskalni deficit ostaje isti

Fiskalni deficit ostaje isti

Članovi Opštinskog veća su na prošlonedeljnoj sednici podržali još jedan predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o lokalnom budžetu za tekuću godinu. Novi rebalans je rezultat priliva ali i odliva novca iz opštinske kase.

Naime, ukupni prihodi i primanja povećani su za gotovo 32 miliona dinara, dok su sa druge strane rashodi uvećani za isti iznos.

Prema rečima šefa odseka za finansije u lokalnoj upravi potreba za izmenom budžeta je prevashodno rezultat dobijenih sredstava.

-Dobili smo dva namenska transfera. Jedan od Ministarstva  poljoprivrede od 20 miliona dinara kao namenski kapitalni transfer za završetak radova na opštinskom putu Vila Leska- Brdarica. To znači da će ova deonica biti kompletno završena, asfaltirana. Drugi od 1.650.000 je od Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja za deo socijalne zaštite, odnosno za rad geronto domaćica, tako da imamo pokriće iz tog namenskog transfera da se raspiše novi tender, da se sprovede  postupak nabavke i da se zatvori kompletno ova kalendarska godina sa uslugama pomoći starijima, nege i pomoći u kući- rekao je Mileta Kovačević.

Sa druge strane u koceljevačkoj opštini ukazuju na potrebu izrade video nadzora i najavljuju da je realizacija prve faze ovog projekta takođe uticala na izmene u budžetu.  Projektovana vrednost je oko 10,2 miliona dinara a obuhvata postavljanje opreme u parku, delu Nemanjine ulice do opštine i zgrade SUP-a.

-Video nadzorom biće obuhvaćen u ovoj fazi sam centar varoši. Taj deo nedostajućih sredstava, da bi ostali na budžetskom deficitu projektovanom po prethodnom rebalansu, uvidom u prihode za prvih pet ipo meseci otvorila se mogućnost kao i prošli put da kod poreza na zarade imamo prostora na godišnjem nivou negde oko sedam miliona povećanja plana prihoda po ovom osnovu. Imamo oko 600 hiljada taksi i naknada za registraciju motornih vozila. Tu je, između ostalog, i oko 1,5 miliona dinara naknade za korišćenje dobara od opšteg interesa i to je prihod koji je već došao u budžet a radi se o promeni namene poljoprivrednog u građevinsko zemljište- obrazložio je Kovačević.

Ukupan fiskalni deficit u koceljevačkom budžetu nije promenjen najnovijim rebalansom i projektovan je na nešto više od 111 miliona dinara. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar