Vest: Festival zimnice

Festival zimnice

Festival zimnice

Ovogodišnji Festival zimnice zakazan je za 24.i 25.septembar, a njegovo održavanje zavisiće od epidemiološke situacije, potvrdili su organizatori. Rukovodstvo koceljevačke opštine se nada da će situacija sa koronavirusom ipak dozvoliti ponovno okupljanje posetilaca i izlagača u parku kod Doma kulture, nakon jednogodišnje pauze.                              

–Mi se pripremamo, ali sve zavisi od broja zaraženih. Ova nedelja i razvoj situacije će nam, čini mi se, biti presudni. Nadamo se da će epidemiološka situacija, što se tiče Koceljeve, biti povoljnija, kako bismo mogli da uradimo sve ono što smo planirali po pitanju manifestacije. U ovom trenutku još uvek nije zabranjeno okupljanje na javnim prostorima, na otvorenom. Kako se naš Festival održava u parku, to nam daje određenu vrstu komfora i prostor da verujemo da će biti moguće realizovati ovogodišnji sajam zimnice- izrazio je nadu predsednik opštine Dušan Ilinčić. 

Festival zimnice-0

Organizatori ističu da će sve propisane mere zaštite biti sprovođene. Kako se do lokacije predviđene za održavanje ove manifestacije može doći iz više pravaca, planirano je postavljanje nekoliko punktova na kojima će se kontrolisati svi učesnici i posetioci.                                                                 

Planirano je da Festival zimnice, kao i do sada, traje dva dana, u petak i subotu, sa svim osnovnim i pratećim sadržajima. Međutim, prema rečima organizatora, kako će tačno izgledati događaj, rano je precizirati do kraja.                                                                                         

– Ukoliko se dogodi da broj zaraženih nastavi da raste, mi ćemo se prilagođavati, pa ćemo tako sve ono što spada u rizičnije sadržaji ili menjati ili u potpunosti izbeći. Naravno da ćemo imati i kovid redare i punktove za testiranje i uradićemo sve što bude do nas da taj događaj učinimo što je moguće bezbednijim - rekao je predsednik ove opštine i dodao da je olakšavajuća okolnost ta što se Festival održava na otvorenom prostoru kao i da će se organizatori događaja ponašati u skladu sa onim što u datom trenutku bude nalagala aktuelna epidemiološka situacija.   

Proizvođači zimnice iz koceljevačkog kraja vredno pripremaju džemove, sokove, ajvare i druge đakonije i veruju da će ove godine ipak imati priliku da u neposrednom kontaktu sa kupcima plasiraju svoje prerađevine od voća i povrća.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar