Vest: Dva puta uzastopno državni prvaci

Dva puta uzastopno državni prvaci

Dva puta uzastopno državni prvaci

Na republičkom takmičenju iz računovodstva, održanom proteklog vikenda u Srednjoj školi u Koceljevi, prvo mesto sa jednakim brojem bodova, podelile su takmičarke iz škole domaćina i Smedereva.

Katarina Milošević, maturantkinja koceljevačke srednje škole i Jovana Ilić, predstavnica Ekonomsko-trgovinske škole iz Smedereva osvojile su po 86 bodova, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta.

Drugoplasirana je bila takmičarka iz Druge ekonomske škole iz Beograda, Tijana Trifunović, sa osvojenih 74 poena, dok su treću poziciju sa dva boda manje podelile Nevena Miletić i Neda Panić iz Paraćina, odnosno Beograda.

Katarina Milošević kao i njena mentorka, profesorka Marijana Bajić, nisu krile zadovoljstvo postignutim rezultatom i ponovnim osvajanjem prvog mesta učenika Srednje škole iz Koceljeve, ističući da je ovo ogroman rezultat za jednu školu iz male sredine, koja ima samo jedno odeljenje ekonomskih tehničara.

–Ja nisam imala neka velika očekivanja, ali sam imala želju da opravdam prošlogodišnji uspeh našeg učenika, učesnika na ovom takmičenju i osvajača prvog mesta, tako da bila je velika odgovornost i ta želja je izgleda presudila. Zajedno sa svojom mentorkom, profesorkom Marijanom sam se spremala maksimalno ozbiljno. Računovodstvo uopšte nije previše zahtevan predmet. Ali, treba ga voleti i truditi se iz sebe izvučemo najbolje, da se posvetimo tome i da je to zapravo  ključ svega- prenela je Katarina svoje impresije nakon osvajanja prvog mesta dodajući da će ekonomija biti njen izbor i prilikom odabira fakulteta.

Odmah po okončanju takmičenja profesorka Marijana Bajić istakla je da je veoma teško iskazati utiske o tome da je koceljevačka Srednja škola dva puta za redom uspela da osvoji prvo mesto na ovako važnom takmičenju za ekonomske škole.

–Pojavili smo se kao prošlogodišnji pobednici sa nadom, željom, ambicijama da i ove godine pokažemo koliko smo radili. A koliko smo radili, pokazao je rezultat. Ponovo smo na samom vrhu tabele, na deobi prvog mesta od 13 škola koje su učestvovale na ovom takmičenju. Nije bilo lako doći do ovog rezultata i hvala učenici četvrte godine Katarini   Milošević  koja je izrazila želju da dodatno radi, da se angažuje i na kraju da ostvari ovakav rezultat- rekla je profesorka Bajić.

Prema njenim rečima, dva puta uzastopno biti republički prvak iz računovodstva sa dva različita učenika, a pritom imati samo jedno odeljenje ekonomskih tehničara i nadmetati se više nego uspešno sa daleko većim školama u našoj zemlji,  govori o jednom ozbiljnom radu u Srednjoj školi u Koceljevi, ozbiljnom pristupu i izuzetnom kvalitetu nastave.

–Naša škola pokušava da na najbolji mogući način odškoluje ove učenike i pruži im odskočnu dasku u smislu znanja za dalje obrazovanje i usavršavanje. Prosto, ovaj rezultat za jednu školu kao što je naša, dovoljno govori samo za sebe. Dobili smo priznanja od najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti, profesora sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, zamenika predsednika Zajednice ekonomskih škola- izjavila je profesorka Bajić i dodala da su svi u školi izuzetno ponosni na Katarinu, na rezultat koji je ostvarila i na najbolji mogući način  promovisala svoju školu.

Zahvaljujući prošlogodišnjem maturantu ove obrazovne ustanove Andriji Panteliću, koji je osvojio prvo mesto na državnom takmičenju iz računovodstva, Koceljeva je ove godine bila domaćin nadmetanja srednjoškolaca i ponovo se našla na samom vrhu rang liste.

–Kao domaćini veoma smo zadovoljni, pre svega atmosferom koja je vladala tokom celog takmičenja i važno je da kažemo da smo imali odlične saradnike u realizaciji. Svi oni koji su temeljno radili, njihovo angažovanje se na konačnoj listi zasigurno videlo. Najvažnije je da je sve bilo krajnje regularno i da je na kraju samo znanje i vrednovano. I prošle godine je osvajanje prvog mesta za nas bio ogroman uspeh, ali ovogodišnja potvrda tog rezultata, čini mi se, ima  još veću težinu. Potvređeno prvo mesto sa drugim učenikom dovoljno govori samo za sebe- ocenio je direktor Srednje škole u Koceljevi Veroljub Matić.

Da li će ova obrazovna ustanova i sledeće godine imati priliku da u ulozi domaćina učestvuje na republičkom takmičenju iz računovodstva ili će se ono ipak održati u Smederevu, ostaje da se vidi. U koceljevačkoj srednjoj školi kažu, malo u šali, a malo u zbilji, da ne bi imali ništa protiv da  ugoste takmičare i naredne godine jer su se na tu ulogu već navikli. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar