Vest: Dodeljene nagrade na zatvaranju Repassage

Dodeljene nagrade na zatvaranju Repassage

Dodeljene nagrade na zatvaranju Repassage

Takmičarski program Repassgea-a zatvorilo je pozorište iz Dubrovnika.

Peta i poslednja predstava u zvaničnoj konkurenciji ubskog Pozorišnog festivala je “Karaoke show” Kazališne družine Kolarin iz Dubrovnika (Hrvatska), autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića.

Predstava je napisana kao radio drama 2004. godine, a dubrovačka produkcija je prvo scensko izvođenje “Karaoka” na hrvatskom jeziku. “Karaoke show” je priča o gorko-smešnim zabunama samoće, žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude neko drugi ili otputuje u neke bolje svetove. To je priča o dve sestre koje su neostvarene i prepuštene same sebi i njihovom podstanaru, koji je takodje nesrećan u ljubavi, i gde su životne situacije prikazane na komičan način. Na sceni glumci uživo izvode muzičke hitove, a dubrovački govor unosi temu predstave u lokalno podneblje.

Dodeljena nagrada na zatvaranju Repassage-0

Kao i i svake takmičarske večeri, tako i poslednje, na Velikoj sceni Doma kulture održan je okrugli sto na kome se razgovaralo o dubrovačkoj predstavi “Karaoke show”, a voditelj je pozorišni reditelj Miroslav Trifunović.

Prema odluci žirija publike, nagrada “Glumac večeri” pripala je Jelici Čučević za ulogu Senke, koja je dobila na poklon i sliku ubskog slikara Dušana Radišića. Direktor ubskog Pozorišta „Raša Plaović“ Vladimir Tadić predstavniku dubrovačke Kazališne družine Kolarin uručio je zahvalnicu za učešće i doprinos u organizaciji Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar