Vest: Direktor "Srbijavoda" obišao radove na Tamnavi

Direktor "Srbijavoda" obišao radove na Tamnavi

Direktor

Direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović, narodni poslanik Veroljub Matić i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić obišli su juče  radove na sanaciji i rekonstrukciji nasipa reke Tamnave, oštećenog u poplavama prošle godine.                                                                                       

Radovi u cilju unapređenja zaštite obuhvataju sanaciju levoobalnog nasipa vodotoka prvog reda u Donjem Crniljevu i izgradnju mosta koji će omogućiti veći proticajni profil. Na taj način mogućnost plavljenja preko 50 domaćinstava na levoj obali Tamnave u ovom koceljevačkom selu biće svedena na minimum.

Vrednost investicije je oko 30 miliona dinara.                                                                                                                             

-Donje Crniljevo je u prethodnih nekoliko godina bilo plavljeno od reke Tamnave i nakon prošlogodišnje poplave i teške situacije, urađen je Elaborat, pripremljena tehnička dokumentacija, započeti su radovi na izgradnji novog mosta i na regulisanju leve obale reke. Sledećeg proleća ovaj deo će biti u potpunosti završen i ovo naselje će biti zaštićeno- izjavio je Puzović i podsetio na značajna ulaganja u prethodnom periodu i realizovane investicije u opštini Koceljeva zahvaljujući kojima je Tamnava regulisana kroz samo sedište opštine i obnovljeno nekoliko vodotokova drugog reda.         


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


                    
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar