Vest: Dečiji novogodišnji vašar i priredba

Dečiji novogodišnji vašar i priredba

Dečiji novogodišnji vašar i priredba

Park ispred Doma kulture u Koceljevi za trenutak se pretvorio u novogodišnju bajku zahvaljujući inicijativi fabrike “Nova intimo” koja je uspela da animira veći broj firmi, organizacija i pojedinaca i za mališane iz koceljevačkog kraja organizuje dečji vašar.

Na štandovima su bile izložene novogodišnje i božićne dekoracije, širio se miris medenjaka,  potpuno besplatno  služili kafa i čaj. Sve to je upotpunjeno veselom dečjom pesmom i animatorima.

Mališani su imali priliku da uživaju i u pozorišnoj predstavi, a svima koji su bili dobri u proteklih 365 dana Deda Mraz je doneo poklone.

–Prošle godine smo prvi put organizovali novogodišnju proslavu za decu sa Deda Mrazom i podelom paketića u parku. To nam je bio prvi korak ka ovome što smo sada uradili. Međutim, ovo je sada urađeno sa više ljudi, više organizatora, jer smo ovu proslavu napravili na nivou cele Koceljeve. Prosto, želeli smo da deca osete da za njih ima mesta ovde, da i njima može da bude lepo i drugim povodom, a ne samo u dane zimnice. Želimo da deca dožive taj momenat i osete praznični duh- izjavila je vlasnica i direktorka fabrike “Nova intimo” DOO Koceljeva Daniela Vojinović.

Prema njenim rečima sledeće godine mališani će uživati u još više sadržaja, a ovogodišnji događaj imao je i humanitarni karakter i u njegovu organizaciju, između ostalih, bio je uključen i Crveni krst.

–Hoćemo prosto da napravimo da ovo bude jedna tradicionalna novogodišnja zabava za decu i za sve one koji se tako osećaju. Sada imamo 175 dece prijavljene. Ja verujem da će ih sledeće godine biti mnogo više kada i ostali budu videli kako to funkcioniše i koliko su se ljudi angažovali da bi ovo zaista bilo onako kako treba. Ovde ima puno dece i mislim da i ona kao i njihovi vršnjaci u drugim mestima imaju pravo da budu srećna, da uživaju u novogodišnjoj čaroliji- poručila je Vojinović i dodala da se ne može uvek čekati da neko nešto uradi umesto vas, već je potrebno inicirati, pa ako se sve radi onako kako treba podrška šire zajednice zasigurno neće izostati.

Ideju ove kompanije podržava sve više firmi i organizacija, ali i lokalna samouprava koja je prepoznala značaj ove inicijative i požele da iz godine u godinu proširuje i obogaćuje novogodišnji dečji vašar u želji da im praznični dani proteknu u pravoj čaroliji. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar