Vest: Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

 

Dečja nedelja, tradicionalna nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava, obeležena je protekle sedmice i u koceljevačkoj opštini.

Pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”, najmlađi su imali niz aktivnosti u školama i vrtićima, a jedan od tradicionalnih sadržaja jeste i Dan otvorenih vrata kada predškolci, osnovci i srednjoškolci imaju priliku da u neposrednom kontaktu sa rukovodstvom opštine iskažu svoje stavove i potrebe.

Na prijemu kod predsednika opštine istaknuto je da je važno da se čuje glas dece i mladih, da se sa njima priča, da se kaže šta su im potrebe, da li ih i šta muči i šta zajednica može da učini, da unapredi, da bi novim generacijama bilo bolje.

Pitanja predstavnika Učeničkog parlamenta Srednje škole uglavnom su se odnosila na željene sportske sadržaje, adekvatne trenažne procese i dostupnost bavljenja sportom.

–Mislim da imamo odlične uslove za bavljenje različitim vrstama sportova, ali nam oni, na žalost, uglavnom nisu dostupni, nemamo ih. Odbojka postoji, ali je važno da imamo i adekvatne trenere. Do skora smo imali i košarku ali je i tu došlo do promene, a među decom i mladima ima dosta zainteresovanih- rekao je srednjoškolac  David Vasić.       

Predstavnici lokalne samouprave su u razgovoru na ovu temu istakli da su infrastrukturni uslovi za bavljenje sportom odlični.

–Fali nam određen broj ljudi koj će se na stručan način baviti trenažnim procesom ali i to  će biti u narednom periodu rešeno. Za sada nam besprekorno funkcioniše karate klub, folklorna sekcija, tu je i šah koji se probudio...čim ima inicijative, biće i realizacije i ja sam siguran da ćemo sve izazove prevazići, te da ćemo obezbediti i valjan sportski kadar- poručio je Dušan Ilinčić.                                                                                                                               

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar