Vest: Dan demokratske kulture u OŠ “Mića Stanojlović”

Dan demokratske kulture u OŠ “Mića Stanojlović”

Dan demokratske kulture u OŠ “Mića Stanojlović”

U OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi je, u okviru projekta “Kvalitetno obrazovanje za sve”, obeležen Dan demokratske kulture. U aktivnostima su učestvovali svi učenice matične škole a u orjentiringu su se nadmetale tri ekipe koje su morale da demonstriraju brzinu i znanje kako bi što pre, sakupljanjem slova na stanicama, došli do zadatog pojma.

Zvanični pobednik je bio tim koji je za najkraće vreme uspeo da sastavi reč “demos”. Ipak, organizatori kažu da su pobedili svi učesnici, jer je najvažnije bilo da kroz projekat usvoje određene vrednosti, te da je vaspitna uloga imala prioritet.

Dan demokratske kulture u OŠ “Mića Stanojlović”-0

Projekat je nastao u saradnji Ministarstva prosvete i Saveta Evrope, odnosno Kancelarije Saveta Evrope i Evropske Unije u Beogradu. Početci se beleže već od 2017.godine kada su rađene radionice na temu demokratije. Zvanično je počeo sa realizacijom  2019.a škola u Koceljevi je jedna od 29 u našoj zemlji koja je od tada uključena. “Kvalitetno obrazovanje za sve” ima za cilj širenje demokratije među decom.

-Ono što je zamišljeno jeste širenje dobre energije među decom, poštovanje demokratije, ljudskih prava, osmišljavanje radionica na temu diskriminacije među vršnjacima, prema drugim nacionalnim manjinama. Apsolutno jedna usmerenost ka opštem poštovanju kako svojih drugara, tako i starijih i celokupne okoline, ka odnosu prema školi, prema društvu, prema životnoj sredini- rekao je koordinator projekta, profesor muzičke kulture u koceljevačkoj osnovnoj školi Ivan Marković.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar