Vest: Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Povodom meseca pravilne ishrane Narodna biblioteka Osečina, na gradskom trgu realizovala je akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“

Akciju su stručno podržali: Biljana Spasojević, viši nutricionista – dijetetičar, Nada Topalović iz Crvenog krsta „Osečina“, PU „LANE“ Osečina koji su na kreativan način obeležili akciju darivajući KNjIGU pod naslovom „Igrom do zdravlja“- Biram pametnije!Hranim se zdravije!“, čije su kreatorke vaspitačice Mijana Stojković i Ana Tešić.

Na licu mesta zainteresovani su mogli probati voće koje je darovala Podgorina Frucht uz pomoć Verana Josipovića i Ivana, koji podržavaju akciju od početka. Bibliotekari su sugrađanima predstavili deo bogatog fonda literature o uzgajanju i pripremi zdrave hrane. Knjigošetalica je i ovaj put bila mobilna i u službi KNjIGE i građana. Posetioci su imali priliku da se učlane u biblioteku po sniženim cenama. Akciju je podržao i predsednik opštine, čelnici opštinske uprave i brojni građani .

Završavajući akciju došli se do zaključka da biblioteka nije samo hram znanja, već ona nekim eksperimentima koji se dešavaju postaje AGORA, tj. pravi trg u antičkoj Grčkoj, gde svako  može reći šta misli i naučiti nešto novo.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar