Vest: Čarolija četkicom oslikana

Čarolija četkicom oslikana

Čarolija četkicom oslikana

Zimski dani protiču bez snega. Prozorska stakla za sada šara mraz, ali i Tatjana Živanović svojim oslikavanjem. Njena mala umetnička dela donose snežnu čaroliju, uveseljavaju i bude praznični duh.

–Kada sam u gradu u kojem studiram videla oslikane izloge, ostala sam bez daha. Odlučila sam da oslikam prozore u studentskom domu i svi su se oduševili. Tako je sve počelo- priča Tatjana.

Čarolija četkicom oslikana-0

Kako kaže, poludisperzija, voda i četkica je sve što je potrebno za ovu čaroliju. Sa druge strane, mašte, volje i strpljenja ne sme da manjka. Bez šablona, opusti ruku, pusti mašti na volju i crta. Zato nema dva ista prozora. Svaki komad oslikanog stakla je unikatan, “priča za sebe”.

–Oslikavanjem izloga mesto postaje lepše, posebno kada još nema snega. Što se tiče ideja, trudim se da udovoljim željama, ali najlepše bude kada sama osetim ambijent i dam mašti na volju. Koliko god nečije želje bile lepe, neke se zaista ne uklapaju u prostor. Uglavnom je to nesklad tradicionalnih motiva u modernom ambijentu.  Vreme koje je potrebno zavisi od same površine izloga, ali osećaj kada završim ne može da se meri ni sa satima oslikavanja- kaže ova kreativna devojka iz Koceljeve.

Čarolija četkicom oslikana-1

Kada dođe vreme da magija sa staklenih površina nestane, boja se lako skida. Njena umetnost se sa izloga polako premešta i na stakla porodičnih kuća jer je sve više onih koji žele da svoje prozore na ovaj način ulepšaju tokom praznika.

Tatjana je veoma talentovana devojka i osim oslikavanja prozora, bavi se i šminkanjem kao i crtanjem po licu (facepainting) na dečjim rođendanima, te je uglavnom vezana za četkice i boje uz pomoć kojih nastaje magija.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar