Vest: Bujične poplave napravile veliku štetu

Bujične poplave napravile veliku štetu

Bujične poplave napravile veliku štetu

Juče je koceljevačku opštinu pogodilo nevreme praćeno obilnim padavinama i grmljavinom. Za samo 40 minuta na Koceljevu se sručilo 54 litara kiše po metru kvadratnom.

Bujične poplave načinile su ogromne štete na putnoj infrastrukturi i rečnim koritima.

Rasnica, Lukinac i Sumijevica su se izlile i napravile ozbiljne probleme. U pojedinim delovima ovog naselja scene su bile apokaliptične.

Voda je najpre poplavila ulice i dvorišta, a zatim je prodrla u stambene i pomoćne objekte. Duž magistralnog puta Šabac-Valjevo, u industrijskoj zoni poplavljene su poslovne zgrade i proizvodni pogoni.

Pešački most na Rasnici, kod terena FK "Radnički", odnela je nabujala Rasnica koja je pretila da poplavi školu i vrtić.

Bujične poplave napravile veliku štetu-0

Put prema Ubu bio je u prekidu jer je voda odnela kolovoznu traku, ali je zahvaljujući angažovanju nadležnih službi, ova saobraćajnica sada prohodna.

Do prekida u saobraćaju došlo je i na putu od Koceljeve prema Batalagama, u delu Buljubašića. Dodatna oštećenja pretrpela je već oštećena ulica Žiće Dimitrijevića u Koceljevi u naselju Reka.

U ovom delu Koceljeve jedna porodica je iseljena iz svog domaćinstva.

Kako nam je potvrdio predsednik opštine Dušan Ilinčić, ova lokalna samouprava proglasiće vanrednu situaciju zbog poplava na delu svoje teritorije, u naseljenim mestima Koceljeva, Svileuva, Batalage, Družetić, Subotica i Ljutice.

-Već sada možemo da kažemo da je šteta velika. Najveća je na putnoj i vodnoj infrastrukturi, ali i na privatnim i poslovnim objektima. Šteta će se tek procenjivati. Ogromna količina padavina nas je zadesila za kratko vreme. Bujične vode nam stvaraju velike probleme. Imali smo poplave ovog tipa 2019. i od tada smo dosta uradili na uređenju vodo tokova. Međutim, količina padavina za kratko vreme zaista je bila velika. Da su nam korita bila neuređena sigurno bismo imali još veće štete- rekao je Ilinčić.

Bujične poplave napravile veliku štetu-1

Kiša slabijeg intenziteta još uvek pada, a sve nadležne službe su u stanju pripravnosti.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar