Vest: 6,5 miliona subvencija za poljoprivredu

6,5 miliona subvencija za poljoprivredu

6,5 miliona subvencija za poljoprivredu

Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić, u prisustvu pomoćnika predsednika Zorice Pavlović i Dušana Vučićevića iz PSS, potpisao je Ugovore o dodeli sredstava za subvencionisanje kupovine poljoprivredne mehanizacije i unapređenja tehničke opremljenosti poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Osečina.

Na konkursu koji je sproveden ukupno je podnet 181 zahtev za koje su opredeljena sredstva u iznosu od 6,5 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi.

Od toga 22 zahteva su potpisana sa poljoprivrednicima iz marginalnih područja, Skadar, Carina i Dragodol, i zbog toga je za ta područja subvencija do 50% od nabavne cene, dok je za 159 zahteva iz ostalih ruralnih delova opštine Osečina iznos subvencije do 40% od nabavne cene bez PDV-a.

6,5 miliona subvencija za poljoprivredu-0

„Sa ponosom ističem da je ovo značajan deo sredstava koji je odvojen za razvoj i unapređenje poljoprivrede, odnosno za milion više sredstava nego u protekloj godini.

Naš cilj je da omogućimo ili bar olakšamo život naših građana koji žive na selu i od sela. Većina stanovništva se bavi poljoprivredom i od toga izdržava svoje porodice. U narednoj godini za poljoprivredu je izdvojeno 11 miliona. To svakako nije dovoljan iznos, ali je daleko bolji nego ranijih godina“, izjavio je Tomić.

On kaže da poznaje svako mesto, svaki zaselak i upoznat je sa problemima sa kojima se suočavaju poljoprivrednici u Osečini.

6,5 miliona subvencija za poljoprivredu-1

„Ovaj susret danas je više od potpisivanja ugovora, to je prilika da razgovaramo i zajednički odredimo prioritete, kritične tačke i njihovo eliminisanje.

Sa svojim saradnicima sam definisao cilj razvoja i unapređenja, najpre u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, urednog i redovnog snabdevanja električnom energijom i otvaranjem proizvodnog pogona.

To su ciljevi i potrebe svih stanovnika, cele teritorije opštine Osečina. Zajedničkim naporima nastajaćemo da ispunimo naša obećanja i obezbedimo pristojan život svih sugrađana“, dodao je predsednik Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: Osečina info



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar