Vest: 21. Susreti enigmata Srbije održaće se u avgustu

21. Susreti enigmata Srbije održaće se u avgustu

21. Susreti enigmata Srbije održaće se u avgustu

Koceljeva će biti domaćin 21. Susreta enigmata Srbije koji će se održati od 26.-28.avgusta. Tim povodom opštinu Koceljeva posetio je predsednik Enigmatskog saveza Srbije Vladimir Šarić koji je imao priliku da se susretne sa predsednikom ove lokalne samouprave.

U razgovoru je istaknuto da se susreti organizuju jednom godišnje te da se na njima okupi nekoliko desetina članova saveza.

Prošle godine nas je bilo 40-ak. Ovo su 21.susreti i verujemo da će broj enigmata ovoga puta biti veći.  U okviru susreta organizuje se prvenstvo Srbije enigmata u rešavanju zadataka. Enigmatski klub Valjevo će sastaviti zadatke i formirati žiri- rekao je predsednik Saveza Vladimir Šarić i dodao da će zadaci biti posvećeni Janku Veselinoviću u čast obeležavanja 160 godina od rođenja srpskog književnika, nekadašnjeg učitelja u jednom od koceljevačkih sela i jednog od predsednika ove  opštine.

Osim toga, enigmatski susreti će biti prilika i za promociju Festivala zimnice. Uz reči dobrodošlice, predsednik koceljevačke opštine poručio je da će ova lokalna samouprava pružiti svu neophodnu pomoć i dati podršku organizatorima te da mu je drago da će Koceljeva biti domaćin jednog ovakvog događaja.

-Susreti enigmata donose jedno ozbiljno i zanimljivo zbivanje koje će u najboljem smislu doprineti i promociji naše opštine. Ovo je nešto što služi i u obrazovne svrhe, spoj zabave i edukacije, donosi nove ljude i poznanstva, kao i novu temu za razmišljanje o vrednostima koje treba i u buduće podržavati. To je neka nova energija i odličan vid promocije našeg kraja. Sigurno je da ćemo u narednom periodu više pažnje pokloniti razvoju kulture i sporta. I upravo ovakvih sadržaja nam treba u što većoj meri. Tu smo da podržimo predloge organizatora i budemo što je moguće bolji domaćini ovih susreta- istakao je predsednik opštine Dušan Ilinčić.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar