Vest: 21 stan za izbeglice na Ubu

21 stan za izbeglice na Ubu

21 stan za izbeglice na Ubu

U Ubu su dodeljeni ugovori o kupovini 21 stana izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji te opštine, saopšteno je iz republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije.

„Finansijska sredstva za kupovinu stanova obezbedjena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, u kojem je najveći donator Evropska unija“, navodi se u saopštenju.

Događaju su prisustvovali ministar spoljnih poslova i predsednik Кomisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Nikola Selaković, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, šef Cektora za kooperaciju Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini i šefica kancelarije UNHCR u Srbiji Frančeska Boneli.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

(N1info)




Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar