Vest: “Ništa bez žena”

“Ništa bez žena”

“Ništa bez žena”

U utorak u prostorima Crvenog krsta u Koceljevi održana još jedna tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “Ništa bez žena”.

Sedmi put za redom na međunarodni praznik dama prikupljene su 43 jedinice a među davaocima više od trećine su bile žene.

Cilj akcije je da, pored onog najvažnijeg prikupljanja dragocene tečnosti, animira dame kako bi se povećao broj žena koje učestvuju u ovom humanom činu.

-Ove godine u okviru akcije prikupljeno je znatno više jedinica. Prošle godine krv je dalo 32 ljudi, ovoga puta 43. Među davaocima bilo je 15 dama, takođe više nego prošle godine, a jedna od njih je to juče učinila prvi put- rekao je sekretar Crvenog krsta u Koceljevi Milan Glumac.

Registar društva dobrovoljnih davalaca krvi u ovoj opštini broji 790 humanih ljudi. U toku prošle godine ostvareno je ukupno 457 davanja, a 55 osoba je prvi put dalo krv. Većinu u društvu čine muškarci dok je svaki peti davalac u toku prošle godine bila žena.

Prema rečima sekretara ove humanitarne organizacije, evidentno je da se broj pripadnica lepšeg pola konstantno povećava te da ih je više među volonterima ili edukatorima. Upravo žene zauzimaju sve značajnije mesto u svim aktivnostima, a dobrovoljno davalaštvo krvi je jedno od tih oblasti. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar