Vest: 16. Sajam šljiva

16. Sajam šljiva

16. Sajam šljiva

Nakon prošlogodišnjeg skromnog obeležavanja Sajma šljiva u Osečini, ove godine za 16. Sajam posetioce očekuje bogat i raznovrstan program.

Ova kulturno privredna manifestacija uvek se organizuje u poslednjoj nedelji avgusta, a cilj je prezantacija kraljice voća-ŠLJIVE.

Sajamski dani počinju predstavljanjem knjige Ognjena Pudara 24. avgusta, a u četvrtak, 26. avgusta, pre potpaljivanja sušare predviđeno je otvaranje dve izložbe- “Sveti Vladika Nikolaj-Osečina od zla odsečena” i “Kuvarice, zlato moje, tebe hvali jelo tvoje”.

Za razliku od prethodnih godina veče potpaljivanja sušare upotpuniće nastup domaćih KUD-ova kao i koncert muzičara iz Osečina koji će posetiocima izvoditi najlepše narodne pesme.


Za sve dana Sajma u hali Sportskog centra biće izloženi najbolji proizvodi od šljiva lokalnih poljoprivrednika -rakija, dzem, pekmez, slatko od šljiva, šljivani kolači, karaban i mnogi drugi specijaliteti kao i štandovi privrednih proizvođača.

Tu su i izložba mehanizacije, sadnog materijala, kuvanje pekmeza, sušenje šljive, pečenje i degustacija rakije, izložba Zlatne ruke, Trg starih zanata i mnogi drugi sadržaji.


Nakon svečanog otvaranja Sajma u petak 27. avgusta, u popodnevnim satima za najmlađe biće organizovan maskenbal, zatim vaterpolo utakmica i za kraj prvog dana Sajma spektakularan koncert Dragane Mirković na fudbalskom igralištu.


Drugog dana Sajma 28.08. na platou Narodne biblioteke biće održano takmičenje zdravičara, dodela nagrada u okviru nagradne igre posetiocima Zlatnih ruku, dok će u motelu Sportskog centra biti održano predavanje i okrugli sto iz oblasti pčelarastva.

U 15 časova, na betonskom igralištu, za mlade i decu nastupiće popularna jutjub zvezda Anna Lazarević, face painting, zatim sledi svečani defile, takmičenje u obaranju ruku i žurka na bazenima Sportskog centra uz DJ Hoffmana.

   

U nedelju u jutarnjim satima biće održan šahovski turnir, a zatim u 15.00 časova dodela nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.(Izvor: podgorac.info)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar