Vest: Železničar ubedljiv protiv Uba

Železničar ubedljiv protiv Uba

Železničar ubedljiv protiv Uba

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca zabeležile su trijumf u 8. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Železničar je večeras, u Sportskoj hali Ub, ostvario pobedu protiv ekipe Uba sa 3:0, po setovima 25:20, 25:18 i 25:15.

Na početku prvog perioda utakmice, igralo se poen za poen, sve do rezultata 8:8, kada je gostujuća ekipa napravila seriju od tri poena i povela sa 11:8. Uspeo je tim Marijane Boričić da se vrati rezultatski u set i izjednači na 16:16. Međutim, odbojkašice Železničara su sjajnim napadima došle četiri uzastopna poena i povele sa 20:16. Nije htela ekipa Uba tako lako da prepusti prvi set, već su još jednom uspele da poravnaju rezultat. Ipak, serijom od pet poena, ekipa iz Lajkovca stavlja tačku na prvi deo igre i dolazi do vođstva od 1:0.

U drugom setu, ekipa Uba povela je na startu seta sa 8:4, pa 14:11. Sjajnim napadima Aleksandre Uzelac, gostujuća ekipa napravila je seriju od šest poena i preokrenula rezultat u svoju korist (20:14). Držale su tu prednost do završnice i sa 25:18 odbojkašice Železničara su duplirale svoju prednost.

Železničar ubedljiv protiv Uba-0

Nastavio je tim Branka Kovačevića i u trećem periodu sa odličnom igrom. Vrlo sigurne u svakom segmentu igre, došle su do vođstva od 9:3, pa 12:4 i napravile veliku prednost na početku. Prednost gostujuće ekipe je samo rasla, a domaći tim nije imao rešenje za raspoložene odbojkašice Železničara. Održavale su Lajkovčanke prednost do samog kraja i sa ubedljivih 25:15 zabeležile trijumf maksimalnim rezultatom.

Trener Železničara, Branko Kovačević, istakao je da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu od početka sezone: „Sa naše strane, mi smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, verovatno i najbolju od početka sezone. Dominirali smo u elementu bloka i dobro smo zaustavili njihove napadače. Takođe, odigrali smo dobro i u prijemu servisa i organizaciji napada. Sve u svemu, kvalitetna utakmica i možda neočekivano ubedljiva pobeda“, zaključio je Kovačević.

Odbojkašica Železničara, Aleksandra Uzelac, čestitala je svojoj ekipi na kvalitetnoj utakmici: „Nismo mislile da ćemo pobediti maksimalnim rezultatom, očekivale smo veći otpor sa druge strane. Drago nam je da smo fokusirano ušle u utakmicu, dosta smo se spremale za ovaj meč. Drago mi je da je jedna ovakva utakmica iza nas“, rekla je Uzelac.

Najefikasnija u gostujućoj ekipi bila je Aleksandra Uzelac sa 17 poena, dok su se u Ubu najviše istakle Ljubica Kecman i Sofija Medić sa po 10. Železničar će u narednom kolu dočekati Spartak iz Subotice, dok će Ub igrati protiv TENT-a iz Obrenovca.

Na tabeli Železničar je treći sa skorom 6:2, a Ub četvrti sa odnosom pobeda i poraza 5:3. Vode sa maksimalnim učinkom Jedinostvo iz Stare Pazove i Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije ; 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar