Vest: Železničar u uzbudljivom meču do vodstva

Železničar u uzbudljivom meču do vodstva

Železničar u uzbudljivom meču do vodstva

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca, savladale su ekipu Uba. Lajkovčanke su sinoć, kod kuće, pobedile Ub u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Banka Poštanska štedinoca Superlige sa 3:2, po setovima 22:25, 25:20, 23:25, 25:19 i 15:8.

Počela je utakmica vrlo izjednačeno, igralo se poen za poen sve do rezultata 10:10, a onda su Ubljanke napravile seriju poena i prešle u vođstvo. Pokušavao je Železničar da poravna rezultat, ali gostujuća ekipa nije dozvolila i brzo je stigla do četiri set lopte i sa 25:22 stigle do osvajanja prvog seta.

U drugom periodu videli smo identičan početak kao iz prvog seta, ali je Železničar uspeo da dođe do svoje igre i povede 14:10, pa 21:16. Održavale su Lajkovčanke vođstvo do same završnice, a greškom Slađane Erić su poravnale ukupan rezultat.

Velika borba viđena je u trećem setu, smenjivala se prednost konstantno. Došao je Ub do prednosti od tri poena koju je držala do samog kraja. Ipak, uspela je ekipa koju predvodi Branko Kovačević da se vrati u set i izjednači rezultat. Usledila je neizvesna završnica, a do set lopte je prvi stigao tim Uba i uspešno završio set u svoju korist.

Nisu se predale odbojkašice Železničara, već su od početka do kraja držale svoj tempo u četvrtom setu. Stekle su prednost u ranoj fazi seta i nisu dopuštale protivničkoj ekipi nijednog trenutka da im se približi. Došle su do šest set lopti, a potom drugu realizovale u svoju korist i time uspele da dođu do petog odlučujućeg seta.

U petom delu igre su Lajkovčanke serijom od tri poena povele sa 6:3, a zatim i 9:4. Bilo je to nedostižno vođstvo domaćeg tima, koji je došao do velikih sedam meč lopti. Tačku na ovu utakmicu stavila je Aleksandra Uzelac sjajnim poenom iz napada.

Aleksandra Uzelac, primač Železničara, dala je komentar na večerašnju pobedu njene ekipe: „Jedna od težih utakmica za nas u poslednje vreme. Stvarno velika borba i sa jedne i sa druge strane. Mi smo dale maksimum na terenu i mislim da se to i videlo. Čestitam mojoj ekipa na jedoj od najboljih utakmica do sada. Imamo vremena za odmor i daćemo sve od sebe u ponedeljak“, rekla je Uzelac. 

Najraspoloženija u pobedi svoje ekipe bila je Jovana Mirosavljević sa 27 poena, dok se kod Ubljanki istakla Ljiljana Ranković sa 18. Drugi polufinalni susret između ovih ekipa na programu je u ponedeljak, 21. marta.

Izvor i foto: OSSRB 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar