Vest: Železničar siguran, Ub poražen

Železničar siguran, Ub poražen

Železničar siguran, Ub poražen

U subotu je odigrano 12. kolo Banka Poštanska štedionica Superlige za žene. 

Železničar Lajkovac - Partizan Socerbet 3:0 (25:18, 25:18, 25:16)

U prvom periodu Železničar je krenuo oštro i poveo na samom startu. Nastavio je tim Branka Kovačevića da ređa poena i osvojio prvi set sa 25:18. Gde su stale u prvom, nastavile su u drugom setu Lajkovčanke. Vodile su tokom celog perioda, a serijom od šest poena povele su sa 21:12. Bila je to nedostižna razlika za Partizan, a Železničar je bez problema duplirao svoju prednost. Raspoložena ekipa iz Lajkovca nije dozvolila ni u trećem periodu da ih iznenadi Partizan, već su sa 25:16, rutinski stigle do pobede i nova tri boda.

Aktuelni osvajač Kupa trenutno zauzima drugu poziciju sa dva boda manje od prvoplasiranog Jedinstva, dok je Partizan na osmom mestu.

Trener Železničara iz Lajkovca, Branko Kovačević, smatra da njegova ekipa mora da podigne nivo igre u predstojećim mečevima: "Iskreno, nisam baš najzadovoljniji igrom. Probali smo rutinski da odigramo, ali mi nismo ekipa koja treba na taj način da igra. Prošlo je ne kažnjeno, ali moraćemo bolje da odigramo u naredne dve utakmice" - rekao je Kovačević.

Najefikasnija igračica u domaćoj ekipi bila je Jovana Mirosavljević sa 14, koliko je osvojila i Nada Mitrović kod gostiju. Železničar će u narednom kolu igrati sa Jedinstvom,

Jedinstvo Stara Pazova - Ub 3:1 (22:25, 25:20, 25:11, 29:27)

Posle prvog seta u kojem je Ub bio uspešniji nakon preokreta koji se dogodio sredinom ovog perioda, Jedinstvo je zaigralo mnogo angažovanije. Ekipa iz Stare Pazove je u drugom delu igre brzo došla do izjednačenja, najviše zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani, da bi već u narednom setu na više nego dominantan način preokrenula ukupan rezultat. Četvrti set bio je najneizvesniji, pošto su obe ekipe pružile svoj maksimum, ali je na kraju domaćin još jednom bio koncentrisanije i ostvario je veliku pobedu.

Jedinstvo i nakon ovog kola ostaje na prvom mestu na tabeli. Isti slučaj je sa ekipom Uba, koja i dalje drži četvrtu poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar