Vest: Železničar dočekuje Jedinstvo u prvom meču polufinala Kupa Srbije

Železničar dočekuje Jedinstvo u prvom meču polufinala Kupa Srbije

Železničar dočekuje Jedinstvo u prvom meču polufinala Kupa Srbije

Prve utakmice polufinala 57. Kupa Srbije 2022/2023. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u utorak i sredu, 6. i 7. decembra. Utakmica Partizan Efbet – Ub odigrana je sinoć od 18 časova, dok će Železničar dočekati Jedinstvo iz Stare Pazove danas,7. decembra, od 19 časova. Revanš mečevi će se odigrati 27. ili 28. decembra.

Slobodno se može reći da je ovo najznačajniji duel za OK Železničar u prvom delu sezone.

Prema trenutnim igrama oba tima ovaj dvomeč predstavlja „finale pre finala“. Za Želju dolazi u pravom trenutku, kada je ekipa u usponu forme i zabeležila je šest uzastopnih pobeda. Ali, u goste dolazi jedini neporaženi superligaš, uvek kvalitetno Jedinstvo iz Stare Pazove, predvođeno dugogodišnjim trenerom Jovom Cakovićem. Jedini poraz u sezoni naše odbojkašice doživele su upravo od Jedinstva.

Dakle, biće to kvalitetna i uzbudljiva odbojka, u kojem podrška sa tribina može biti značajan motivacioni faktor. Zato pozivamo Lajkovčane da u sredu uveče ispune Sportsku halu u što većem broju, uživaju u odličnoj odbojci i pruže pravu podršku našim odbojkašicama. Dobrodošla bi ubedljivija pobeda, jer izuetno može biti bitna razlika u setovima i poenima,  s obzirom da se ne igra treća utakmica.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar