Vest: Zeleni potopili alase u Lazarevcu

Zeleni potopili alase u Lazarevcu

Zeleni potopili alase u Lazarevcu

U derbiju 11. kola AdmiralBet košarkaške lige Srbije domaća Kolubara je uspela da se vrati na pobednicki kolosek i to pobedom protiv ekipe Dunava rezultatom 81:71 (30:14 , 16:23, 12:17, 23:17)

Na samom pocetku utakmice videli smo da je domaćin jako motivisano ušao u utakmicu i sa stavom da moraju da pobede i sebe isčupaju i niza poraza koje su ostvarili u prethodnim kolima. Kapiten Kolubare, Vukašin Sinđelić otvorio je utakmicu na fenomenalan način sa 9 poena, a pratili su ga Torres i Grusanović sa po jednom pogođenom trojkom. Kod ekipe Dunava sjajno je otvorio meč iskusni Milan Vulić i svojim šutevima za 3 poena nije dozvoljavao domaćinu da se opusti i napravi osetniju prednost. Međutim na prvi mali odmor se otišlo sa prednošću lazarevčana od 16 poena, gde je dodatnu energiju u igri doneli Pajić i Sužnjev ulaskom sa klupe.

Zeleni potopili alase u Lazarevcu-0

Druga deonica prolazi u znaku gostiju, gde su oni uspeli da se skupe i krenu da igraju košarku kakvu oni umeju. Iskustvom Vulića i Stojanovića, uspeli su da istope prednost domaćina i dođu na samo 4 poena razlike, ali Sužnjev svojim polaganjem i Rubenštajn pogođenom trojkom odbijaju nalet Dunava i dižu prednost domaćina na 7 poena. Do velikog odmora smo gledali koš za koš i na veliki odmor domaćin odlazi sa prednošću od 9 poena.

Drugo poluvreme nam donosi egal utakmicu gde ni jedna ekipa u trećoj četvrtini nije uspela da dođe do lakih poena. Igrači Kolubare su brzo ispunili bonus i na taj način su uspeli da dozvole gostima da sa linije slobodnih bacanja dođu do veoma bitnih poena. Nismo u trećoj četvrtini gledali prelepo košarku, već se video grč kod obe ekipe da moraju da dođu do bitnih poena i da pokušaju da prelome utakmicu u svoju korist.

Zeleni potopili alase u Lazarevcu-1

Četvrta četvrtina nam donosi fenomenalnu košarku u Lazarevcu, Grušanović je kod domaćih svojim šutevima za tri i dva poena donosi prednost domaćinu ali sa truge strane kod ekipe Dunava, Nikola Kovačević svojim sušetiva za tri poena ne dozvoljava ekipi Kolubare da se odvoji osetnije i prelomi utakmkmicu u svoju korist. Kolubara je tek to uspela na 2 ipo minuta do kraja kada je Dušan Stojičić iz veoma teške situacije na samom isteku napada uspeo da pogodi za tri poena a zatim odmah i da poetnira uz faul Kovačevića. Tačku na ovu utakmkmicu stavio je Mladen Grušanović pogotkom za tri poena. Gosti su pokušali da smanje prednost domaćih ali je Ivkomvić pogotkom u poslednjoj sekundi utakmice, doneo konačan rezultat 81:71. Kolubara: Grašanović 22pts (5sk), Sindjelić 13pts, Stojičić 17pts (10sk) Dunav: Vulić 22pts (5sk), Grković 13pts (6sk), Kovačević 12pts.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar