Vest: Zakazana majstorica u Lajkovcu

Zakazana majstorica u Lajkovcu

Zakazana majstorica u Lajkovcu

Odbojkašice Uba zabeležile su bitnu pobedu u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Ub je večeras, kao domaćin, savladao Železničar iz Lajkovca sa 3:1, po setovima 25:22, 25:17, 23:25 i 26:24.

U sjajnoj atmoseferi za koju je zaslužna domaća publika, aktuelne šampionke Superlige uspele su da obezbede majstoricu.

Lajkovčanke su bolje otvorile drugi polufinalni susret i na početku uvodnog seta nametnule su svoj tempo. Održavao je Ub korak za raspoloženim rivalom i brzo je stigao do izjednačenja (10:10). U narednih nekoliko poena igralo se poen za poen, da bi domaća ekipa stigla do nekoliko važnih poena iz napada i preko Ljiljane Ranković i Ljubice Kecman povele su sa 21:18. Ipak, nisu gošće ostale imune na bolji period protivnika, već su ekspresno vezale tri poena i poravnale rezultat. Nije se tim Marijane Boričić preterano potresao zbog ovog naleta, već je odgovorio istom merom, a nešto kanije i iskoristio drugu set loptu za vođstvo.

Zakazana majstorica u Lajkovcu-0

Početak drugog dela igre bio je poprilično ujednačen, pošto je i jedna i druga ekipa imala periode u kojima je blistala. Tako je bilo do rezultata 11:10 u korist Železničara, kada je na scenu stupili iskusna Slađana Erić koja je sa dva od tri vezana bloka njene ekipe, omogućila da Ub povede sa 13:11. Nastavile su sa dominantnom igrom aktuelne šampionke Superlige, i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Lajkovčankama da se razigraju. Sve je funkcionisalo u taboru domaćih i Ubljanke su sa ubedljivih 25:17, duplirale stečeno vođstvo.

Iako je sve na startu trećeg perioda nagoveštavalo da će domaći tim izboriti majstoricu maksimalnim rezultatom, stvari na terenu su se vrlo brzo preokrenule. Pri rezultatu 6:4 u korist Uba, ekipa Branka Kovačevića je preuzela inicijativu i vezala sjajnih devet poena. Ovaj preokret za koji je u velikoj meri zaslužna Aleksandra Uzelac, doneo je rasterećenje timu iz Lajkovca, koji je do kraja, uz povremeni pritisak odbojkašica u crveno-plavim dresovima, uspeo da smanji zaostatak za ljutim rivalom.

Četvrti deo igre doneo je istinsku borbu i fenomenalu odbojku i sa jedne i sa druge strane. Vođstvo se smenjivalo kao na traci i tako je bilo sve do samog kraja u kojem su Lajkovčanke prve stigle do set lopte i šanse da meč odvedu u taj-brejk. Ipak, atmosfera u hali je u velikoj meri podigla samopouzdanje domaćoj ekipi, koja je najpre spasila već pomenutu šansu za rivala, a potom i iskoristila svoju prvu meč loptu za veliko slavlje kako na tribinama, tako i na terenu. 

Slađana Erić, srednji bloker Uba, kaže da njena ekipa zaslužuje da igra finale: „Sjajna energija i atmosfera moje ekipe. Zaista smo htele da ostvarimo pobedu. Pokušale smo da ostvarimo i maksimalnu pobedu i ostaje žal za izgubljenim setom. Dale smo sve od sebe, kako bi u četvrtak igrale majstoricu, koju ja baš i ne volim. Da smo iskoristile šanse koje su nam se ukazale u prvoj utakmici, sad bi bilo drugačije. Ova ekipa zaslužuje da igra finale i da se bori za trofej“ – rekla je Slađana.

Zakazana majstorica u Lajkovcu-1

Jovana Mirosavljević, primač Železničara, kaže da je Ub večeras odigrao mnogo bolje nego u prvoj utakmici: „Kao što smo i pretpostavili, utakmica nije bila ni malo laka. Isti otpor kakav je bio i u Lajkovcu, ali smo se večeras dosta kasnije probudili. Mogu slobodno da kažem da je Ub večeras odigrao mnogo bolje neko u Lajkovcu. Žao mi je što smo izgubile ovaj meč, jer smo kući uspeli da izborimo tu bitnu pobedu. Naravno, ništa nije gotovo, jer ostaje majstorica u četvrtak, i nadamo se najboljem“ – zaključila je Jovana.

Najefikasnija u pobedi svoje ekipe bila je Ljiljana Ranković sa 16 poena, dok je u gostujućoj ekipi Aleksandra Uzelac osvojila 19. Popularna majstorica između ovih rivala odigraće se u četvrtak u Lajkovcu.

Izvor i foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar