Vest: Zajednička akcija ozelenjavanja u Mionici

Zajednička akcija ozelenjavanja u Mionici

Zajednička akcija ozelenjavanja u Mionici

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole „Milan Rakić“ posadili su 93 sadnice u linijskom parku pored Ribnice. Za ovaj projekat ozelenjavanja Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili su milion dinara. 

- Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci – rekao je Janković.

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

- Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene – dodao je Janković.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar