Vest: Za vikend počinje prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone

Za vikend počinje prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone

Za vikend počinje prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone

Novo prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone počinje ovog vikenda. Što se tiče lajkovačkih klubova sezonu otvara FK Strmovo 1968, koje u subotu od 17 časova dočekuje OFK Osečinu, tim koji se vratio u viši rang takmičenja. Žreb je hteo da se lajkovački derbi između Železničara i Zadrugara igra već u prvom kolu. Formalni domaćin je Želja, meč počinje u nedelju od 17 časova.

U subotu još igraju Ribnica i valjevski Radnički, a ostali parovi za nedelju su: Divci – Borac (Lešnica), Radnički (Klupci) – Cer, Kačer (Belanovica) – Jedinstvo Vladimirci i Mladost (Prnjavor) – Vrelo Sport.

FK Železničar je po završetku prvenstva promenio upravu, koja je akcenat stavila na Omladinsku školu fudbala i povratak lajkovačkih fudbalera u prvi tim. Posle dugo vremena od 20 fudbalera koji konkurišu za seniorski tim čak 16 je Lajkovčana. Retka je situacija od ovog ranga takmičenja pa nadalje da se timovi oslanjaju samo na sopstvene snage,tako da ćemo videti kako će proći ovaj koncept, koji je svakako za pohvalu i podršku.

Novi šef stručnog štaba je Saša Đenisić. U letnjem prelaznom roku došli sdu fudbaleri koji su nekada stasali u Željinoj školi fudbala: Bojan Šalipur, Miloš Marinković (igrao za Proleter, Novi Sad), Ivan Milanović (FK Strmovo), Mihajlo Milošević (Borac iz Lazarevca), Veljko Gavrilović (omladinski tim Borca iz Lazarevca), Andrija Marković (Zadrugar), Nikola Simić i Jovan Matić. Osim njih, tim je pojačao Stevan Filipović iz Teka, Veliki Crljeni. Klub su napustili: Lazar Kostadinoski, Stefan Torbica, Miloš Marjanović, Luka Pokrajac i Željko Pavlović.

U poslednjoj pripremnoj utakmici Želja je na svom stadionu poražen od Cera iz Petkovice sa 4:1, a pre toga su zabeležili dve pobede i dva poraza: pobedili su Radnički u Rudovcima sa 2:1 i Mladost iz Dračića istim rezultatom, a poraženi od Dimitrija Tucovića iz Ćelija sa 2:1 i od člana Beogradske lige Šušnjara sa 3:0.

Šef stručnog štaba dugogodišnjeg zonaša FK Zadrugar je Dejan Spasić, a takođe ima nekoliko promena u timu. Novi igrači u su golman Đorđe Simić, koji je došao iz ubskog Jedinstva, Stevan Joksić (Takovo, Gornji Milanovac), David Kostić (Šumadija, Aranđelovac), Nemanja Pavlović (povratnik iz Strmova), Milan Milanović (FK Trlić), Uroš Golubović (Lisović 1977) i Denis Rakić (OFK Jabučje). Klub su napustili Simeunović, Gavrilović, Savković, Stevanović i golmani Radovančević i Vićentijević.

Zadrugar je odigrao tri pripremne utakmice: 1:1 protiv Budućnosti iz Dudovice, 2:2 sa Vranićem i 6:1 protiv Turbine iz Vreoca.

FK Strmovo je dovelo šest novih fudbalera, od toga trojicu pred sam početak prvenstva: Dragana Novakovića i Aleksandra Radovanovića iz Vrela, kao i Nemanju Anđelkovića iz OFK Divci. Znatno ranije su stigli: novi trener Ubljanin Žarko Anđić, zatim Aleksandar Grujičić iz Teka (Veliki Crljeni), Luka Kojić i Stefan Grujičić (Budućnost Krušik). Klub su napustili: Nemanja Pavlović, Ivan Milanović, Marko Popović, Senad Mustafi, Dalibor Jelenić i Dušan Radivojević, a Milan Dunjić je prestao sa aktivnim igranjem.

Ambiciozno su ušli u pripreme za novu takmičarsku sezonu i odigrali najviše prijateljskih utakmica od svih lajkovačkih zonaša, među njima i sa dva srpskoligaša. Rezultati: Karađorđe iz Mišara 4:1, Rađevac iz Krupnja 2:4, Budućnost Krušik 0:3, Radnik Ub 3:1, Mladost iz Dračića 3:1,  Budućnost Dudovica 2:4.

Lajkovački zonaši su pripreme počeli pre više od mesec dana, deluje da su vrlo ozbiljno radili i nadamo se da će ove sezone biti uspešniji nego u prethodnoj.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar