Vest: Za vikend počinje "Dečija pozorišna jesen"

Za vikend počinje "Dečija pozorišna jesen"

Za vikend počinje
Najmlađa publika će imati priliku da pogleda u okviru Dečije pozirišne jeseni, zanimljive tri dečije predstave. 
 
Predstava “Ne dozvoli da te zub zaboli” će se odigrati na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo, u subotu 06.11. sa početkom u 12.00 sati.Karte su u prodaji na blagajni CZK na dan igranja od 09-12.00 časova, cena: 200 din
Tekst i režija: Nebojša Savić
Igraju: Saša Stojković i Dragan Kojić
Scenografija I rekvizita: Vladimir Đorđević
Kostimi: Milica Jankov
Muzika: Burnyak
Producent: Ninoslav Mičić
Predstava “Ne dozvoli da te zub zaboli” je edukativnog karaktera i na zabavaniI poučan način ukazuje deci na važnost zdrave ishrane , pravilnog pranja zuba i oralne higijene uopšte.
Interaktivnog je tipa, deca imaju priliku da aktivno učestvuju , podsete se i nauče o svemu onom što je važno kada je zdravlje zuba u pitanju.

Za vikend počinje "Dečija pozorišna jesen"-0
Dva glumca, od kojih jedan sa zuboboljom dolaze u vrtić da odigraju predstavu, trude se da objasne zašto je do zubobolje došlo, šta treba da se radi kada problem nastane i kako da do toga ne dodje.
Scenografija, koja predstavlja zube koji se u zavisnosti od toka priče kvare i popravljaju na slikovit način, deci opisuje sve ono što se dešava i što bi se moglo desiti kada su njihovi zubi u pitanju.
Da bi pozorišna igra bila što zanimljivija i da bi se izbegla puka ilustracija i suvoparna edukacija uvode se i dva karijesa, kao likovi. Oni upotpunjuju priču, daju joj duhovitost, razigranost , raspevanost i šarolikost pozorišnog izraza.
Zubar je deci prikazan kao osoba koje se ne treba plašiti i kojoj se treba obratiti ukoliko se sretnu sa sličnim problemima. Dečak koji ne pre zube i hrani se slatkišima , predstavlja jasnu poruku i pouku najmlađima.
Trajanje predstave oko 40 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar