Vest: Vozači oprez! Pojačana kontrola saobraćaja!

Vozači oprez! Pojačana kontrola saobraćaja!

Vozači oprez! Pojačana kontrola saobraćaja!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od juče do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija je počela juče u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL – Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(valjevonadlanu.rs)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar