Vest: Vicešampioni manifestacije "120 vrhova Srbije"

Vicešampioni manifestacije "120 vrhova Srbije"

Vicešampioni manifestacije

Međunarodni dan planina obeležava se svake godine 11. decembra. Obeležavajući Međunarodni dan planina još od prvog proglašenja 2002. godine Planinarski savez Srbije, društva, klubovi i članstvo pomažu u očuvanju planinske prirode kroz programe rada i aktivnosti. Obeležavaju se u uređuju planinarske staze i pešački putevi, uređuju planinski izvori i česme, čiste se planinska izletišta od otpada, sprečava se uništavanje prirodnih dobara, objavljuje se literatura o planinarstvu u planinama.

Ove godine je pokrenuta manifestacija "120 vrhova Srbije". Manifestacija koja pokrenuta radi obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji. Aktivno učešće u manifestaciji uzel0 je i PSD "Ćira" iz Lajkovca.

"120 vrhova Srbije" predstavljalo je svojevrsno takmičenje među planinarskim organizacijama da minimum njihova tri člana popnu se na neki od unapred određenih vrhova Srbije. Uz dokazni materijal o uspešnom osvajanju vrha, delegirani su na tabeli Planinarskog saveza Srbije. U konačnom plasmanu PSD "Ćira je zauzeo visoko drugo mesto. Pored zahvalnica kao nagradu su dobili šator i popust od 30% na kupovini obuće za sve članove.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar