Vest: Veliko priznanje za rad i aktivizam

Veliko priznanje za rad i aktivizam

Veliko priznanje za rad i aktivizam

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) organizovali su u sredu, 8. decembra 2021. dodelu nagrada najboljim pokretačima promena u tekućoj godini. Ovo priznanje slavi motivisane građane koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su razvoj lokalne zajednice, pristup socijalnim uslugama, zagađenje životne sredine, dostupnost kulturnih sadržaja.

U četiri kategorije se dodeljuju nagrade: saradnjom do promena, prvi glas građana, pohod na aktivizam, pokretač/ica promena.

Nama je posebnu pažnu privukla kategorija "pokretač/ica promena" jer je jedan od dobitnika nama poznata lajkovčanka Milica Nikolić.

U okviru ove kategorije, želimo da istaknemo ljude koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca. 

Upravo sve ovo je Milica dokazala kroz aktivizam u Udruženju za pomoć deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju "BaziMili" iz Lajkovca.  Velikim zalaganjem udruženja od 1. septembra u Lajkovcu je uvedena usluga - lični pratilac

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar