Vest: Veliki korak Kolubare ka opstanku

Veliki korak Kolubare ka opstanku

Veliki korak Kolubare ka opstanku

Košarkaši Kolubare su uspeli da savladaju gostujući Radnički rezultatom 77:66 (17:16 , 18:22 , 26:16 , 16:12) i time naprave veliki korak u borbi za opstanak u prvoj ligi. U prvoj četvrtini smo mogli da vidimo dosta izjednačen meč na obe strane parketa, gde ni jedna ekipa nije uspela osetnije da se odvoji od protivnika. Domaća ekipa je čvrstom odbranom uspela da sačuva najiskusnijeg igrača gostiju Katića. Velika borba se vodila između visokih igrača obe ekipe, pa smo mogli da vidimo i par baš žestokih duela ispod koša.

Kraj prve četvrtine je Kolubari donela minimalnu prednost. Sličnu igru gledamo i na početku druge četvrtine, igralo se koš za koš. Čvrste odbrane nisu dozvoljavale nikome da dođu do lakih poena. Sredinom drugog perioda došlo je do velikog hendikepa za domaću ekipu, povreda Andrejevića je bila ozbiljnije prirode i on nije mogao meč da nastavi. To su uspeli da iskoriste gosti iz Kragujevca i dođu do nešto osetnije prednosti ali je ipak domaća Kolubara uspela da se skupi i na veliki odmor ode sa gubitkom od 4 poena.

Veliki korak Kolubare ka opstanku-0

Treća četvrtina kreće serijom Radničkog od 7:2. Ulazak mladog Stojičića u igru podigao je domaću ekipu i sa par dobrih odbrana nad daleko iskustijim Katićem i dobrih napačkih rešenja, Kolubara se vraća u život i dolazi do prednosti. Kraj treće četvrtine donosi odlučan šut domaćih za distance i odlaze na odmor sa prednošću od 6 poena.

U poslednjem delu igre, domaći su uspeli da podignu prednost do 12 poena razlike i nju održavaju do samog kraja utakmice. Njima je bila potrebna pobeda od 13 ili više poena razlike, pošto je prvi meč u Kragujevcu bio završen pobedom Radničkog od 13 poena razlike. Imali su domaći na 4 sekunde do kraja aut ispod koša, ali nisu uspeli da izvedu loptu na vreme. Kod domaćih: Simić 26 poena i 6 asistencija a kod gostiju Đerasimović 21 poen.

Izvor: Košarkaška liga Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar