Vest: Važne pobede Metalca i Kolubare LA 2003 u KLS-u

Važne pobede Metalca i Kolubare LA 2003 u KLS-u

Važne pobede Metalca i Kolubare LA 2003 u KLS-u

Кošarkaši Metalca savladali su ekipu Tamiša rezultatom 76:73 u zaostalom meču odigranom u „Hali sportova“. Valjevci su uspeli da u uzbudljivom susretu sačuvaju prednost koju su stekli u ranoj fazi i pored činjenice da se puleni Bojana Jovičića nisu lako predavali.

Start meča protekao je u znaku preciznih šuteva sa obe strane, trojkom Mijajlovića domaćin je u finišu perioda najpre stigao do „plus šest“ (19:13), a nešto kasnije i u dva navrata do devet poena prednosti. Probudili su se Pančevci u nastavku i pre svega agresivnom odbranom u uvodnoj fazi naterali domaće spoljne igrače.

Trojkama iskusnog Smiljanića Tamiš je u jednom momentu prišao i na „minus tri“, međutim sjajni Stivenson sa dva zakucanja podigao je publiku na noge i trojkom obeležio finiš drugog kvartala.

Poslednji period doneo je veliku borbu i mnogo grešaka sa obe strane. Smiljanić je van linije 6,75 bio nepogrešiv, dok su poeni Todorovića naterali Ratkovicu na novu reakciju tri minuta pre kraja. Prišli su Pančevci i na 68:66, ali je Mijajlović sa pet vezanih poena vratio svoj tim na „plus sedam“.

 

Ni tu nije bio kraj, usledile su greške domaćih, međutim Bajiću nakon dolaska do „ničije lopte“ nije zadrhtala ruka za konačno slavlje.

Najefikasnij u pobedničkom sastavu bio je Šamil Stivenson sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Igor Mijajlović meč okončao sa 14 poena. Na drugoj strani fenomenalan je bio Ivan Smiljanić sa 23 poena od čega sedam trojki, a Mihailo Todorović i Lazar Lugić dodali su po 12 koševa. 

Košarkaši Kolubare pobedili su ekipu Sloge iz Kraljeva na domaćem terenu,
rezultatom 85:79( 35-19 ; 18-24 ; 16-21 ; 16-15).

Košarkaši Kolubare dočekali su na svom terenu favorizovanu ekipu Sloge iz Kraljeva, u zaostaloj utakmici AdmiralBet KLS-a usled problema sa Kovidom. Bolji rezultati i visoka pozicija na tabeli dali su Slogi ulogu favorita pred sinoćnji meč, ali Kolubara se nije uplašila, i ušla je furiozno u meč.

Prva četvrtina je obeležila odličnu igru domaćih, koji su od početka dobrom igrom uspeli da ostvare osetniju prednost nad gostima, da bi se na odmor nakon prve četvrtine otišlo sa prednošću domaćih 35:19. Druga četvrtina donosi konsolidaciju gostiju, koji su uspeli da se vrate u meč, da smanje razliku i da ovu utakmicu učine neizvesnom.

Nisu imali gosti snage da do poluvremena utakmicu svedu na jednocifrreni zaostatak, tako da Kolubara odlazi na poluvreme sa 10 poena prednosti.

 

Istim tempom ekipa Sloge nastavlja u drugom poluvremenu, pokušavajući da se približi i povede na vrućem terenu u Lazarevcu. Imala je Kolubara zastoje u igri, pogotovu na početku treće četvrtine, gde su gosti uspeli da se približe domaćinima na par poseda prednosti, ali Kolubara je polako ali sigurno dolazila do sigurne prednosti koja im je omogućavala lakšu igru.

Završna četvrtina je donela čvrstu i rovovsku bitku, gde je Kolubara konstatno držala prednost, u nekim trenucima minimalnu. Ipak, Kolubara je bila prisebnija u završnici, i uspela da odbranu vođstvo koje je imala celu utakmicu, i da utakmicu reši u svoju korist, i na taj način ostvari veoma bitnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: Košarkaška liga Srbije ; Foto: Drgana Krunić, KK Kolubara LA 2003




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar