Vest: Valjevci i Fondacija “Budi human” prikupljaju novac za majku dvoje male dece

Valjevci i Fondacija “Budi human” prikupljaju novac za majku dvoje male dece

Valjevci i Fondacija “Budi human” prikupljaju novac za majku dvoje male dece

Valjevki Katarini Čočović (37), koja je zbog progresije raka kože životno ugrožena, potrebno je 150.000 evra za operaciju i dalje terapije u Izraelu. Fondacija “Budi human” pokrenula je uplatu humanitarnih SMS poruka, a Katarinini sugrađani u Valjevu sprovode više akcija za prikupljanje novca za njeno hitno lečenje.

Majka dvoje male dece već osam godina bori se sa melanonom, s obzirom na to da joj je, nakon rođenja prvog deteta 2015. godine, ustanovljena dijagnoza crni zloćudni tumor kože kada je obavljena i operacija. Tri godine provela je bez terapije, majka je po drugi put postala 2018. godine, a potom je počela da se leči, sve dok nije iskoristila sve terapijske opcije u Srbiji, uključujući i cikluse imunoterapije i tretman gama nožem.

Valjevci i Fondacija “Budi human” prikupljaju novac za majku dvoje male dece-0

Bolest je, međutim, uznapredovala i jedini spas za Katarinu je, kako je saopštila Fondacija “Budi human”, operacija i dalji terapijski tretman u Izraelu. Za nastavak lečenja u toj državi, prevod medicinske dokumentacije, za lekove, laboratorijske analize, specijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, potrebno je 150.000 evra, pa je Fondacija “Budi human” pokrenula akciju uplate novca slanjem SMS poruka 1536 na broj 3030.

U međuvremenu, u samom Valjevu njeni sugrađani sprovode više akcija prikupljanja novca za njeno lečenje. Akciju su pokrenuli Katarinini Brđanci, njeni prijatelji, komšije i poznanici iz tog gradskog naselja, pa su prodaje limunade, palačinaka, kolača i kokica, čiji prihod je usmeren za njeno lečenje, organizovane na više štandova i više lokacija tokom trajanja valjevskog letnjeg festival “Tešnjarske večeri”. Novac za lečenje Valjevke prikupljao se i tokom koncerta Zdravka Čolića u Valjevu, kao i tokom poslednjeg građanskog protesta “Valjevo protiv nasilja”.

Valjevci i Fondacija “Budi human” prikupljaju novac za majku dvoje male dece-1

Uz poziv za slanje SMS poruke 1536 na broj 3030, Valjevci najavljuju još nekoliko akcija prikupljanja novca za svoju sugrađanku koja je životno ugrožena i potrebno je da što pre lečenje nastavi u Izraelu.

 

Izvor: Blic.rs



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar