Vest: Usvojen završni račun budžeta za prošlu godinu

Usvojen završni račun budžeta za prošlu godinu

Usvojen završni račun budžeta za prošlu godinu

Odbornici ljiške opštine izglasali su Odluku o Završnom računu budžeta opštine Ljig za 2021.godinu. Od 488 miliona dinara, koliko je opština imala na raspolaganju u prošloj kalendarskoj godini, više od 80% budžeta korišćeno je na stalne troškove, usluge, plate zaposlenih, troškove škola i Doma zdravlja. Tek nešto manje od 20% ostalo je za planska ulaganja, a najveći deo tih sredstava usmereno je na izradu projekata vodovoda i kanalizacije u Ljigu i Belanovici, izradu planske dokumentacije Indusrtijske zone u naseljenom mestu Ljig i finansiranje prevoza učenika novčane pomoći trudnicama i pomoć sugrađanima koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad.

Razmatrajući Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja za 2021.godinu Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko-Tamnava“ d.o.o. Ub odbornici su imali priliku da čuju i neke vrlo zanimljive datalje vezane za područje ljiške opštine. Direktor „Eko-Tamnave“ Zoran Petrović naglasio je da će ljiška opština imati velike benefite od izgradnje regionalne deponije. Pored 3 kamiona smećara čija je vrednost 342.000 evra, u Ljigu će biti realizovana investicija izgradnje reciklažnog dvorišta vrednosti 600.000 evra. U opštinu će stići 2389 posuda za mešovit otpad i 3389 posuda za reciklabilni otpad čije su zapremine od 120 do 140 litara i 600 kontejnera zapremine 1,1 m3. Ukupna vrednost svih posuda za odlaganje otpada koje će stići u ljišku opštinu je nešto veća od pola miliona evra.

Većinom glasova usvojeni su Izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Ljig za period od 01.12.2020. – 30.11.2021.godine, zatim Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Ljig za period 01.01. – 31.12.2021.godine, kao i Izveštaj Gradske biblioteke za prošlu godinu. Biblioteka je dobila saglasnost Skupštine za Program rada za 2022.godinu.

Skupština opštine Ljig imenovala je Školske odbore osnovnih škola u Ljigu i Belanovici i Srednje škole u Ljigu.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar