Vest: Uskoro radionica Tradicionalnih zanata

Uskoro radionica Tradicionalnih zanata

Uskoro radionica Tradicionalnih zanata

Radionica PUSTOVANJE VUNE za decu i roditelje organizuje Udruženje za pomoć deci ometenu u razvoju i autizmom "BaziMili".

Radionicu će voditi Aleksandra Drekalovic Dragas, poznavalac tradicionalnih zanata i tehnika, permakulturni dizajner, dipl.ing.arhitekture.

Izrađivanje i proces korišćenja prirodnih materijala utiče terapeutski na decu i razvija psihomotoriku.
Lekovita dejstva vune:
Primetili ste da bake u selima nose tokom cele godine vunene čarape i prsluke, to je zato sto vuna zadrzava temperaturu tela. Noseci odeću od sintetickih materijala osim toga što onemogućavamo koži da diše , zadrzavamo i protok energije. Vuna će Vas najbolje ugrejati, ali i najbolje rashladiti kada je nosite preko pamučne majice.

Vuna takođe ima i brojna lekovita svojstva,pa se nošenjem garderobe od vune smanjuje umor,bolovi u zglobovima i mišićima. Korišćenjem proizvoda od ovčije vune normalizovaćete san, pomoćićete organizmu u stabilizaciji pritiska, ublaziti bolove u slucaju išijasa....
Prirodna vlakna sirove vune, ne tretirane hemikalijama, prekrivena su lanolinom, koji se upija u kožu i smiruje je.
Ako koristite posteljinu od prirodne vune, postojeći lanolin (koji se topi na temperaturi tela) lako prodire u kozu . Na taj nacin blagotvorno deluje na misice,zglobove,kicmu, ublazava bolove i poboljšava cirkulaciju krvi.

Radionica će se održati 20.11.2021. godine u Lajkovcu. Prijave su u toku - broj mesta je ograničen.

Pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da se prijave za radionicu ili da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju i pomognu rad udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar